Ημερίδα για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη την Κυριακή 10 Απριλίου

Ημερίδα για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 από τις 10:00  έως τις 14:00,  στο πάρκο του Ποντιακού Ελληνισμού -19ης Μαΐου 1919, που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Κατράκειου Θεάτρου.

Η ημερίδα, με σύνθημα  “Υιοθέτησε. Μην αγοράζεις”, διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου.

Η Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και τα Φιλοζωικά σωματεία του Δήμου θα ενημερώνουν όσους παρευρεθούν στο πάρκο του Ποντιακού Ελληνισμού -19ης Μαΐου 1919, για το τι προβλέπει η νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς, καθώς και για τις ενέργειες που προβαίνει ο Δήμος σχετικά με τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα σκυλιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι διοργανωτές θα παρέχουν οδηγίες και συμβουλές για τους τρόπους συμπεριφοράς των κατοίκων όταν συναντούν ένα αδέσποτο ζώο, καθώς και για το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ιδανικές συνθήκες διαβίωσης για τον σκύλο και συμβίωσης με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το “Φιλοζωικό σωματείο Νίκαιας & Κερατσινίου”, τον
σύλλογο “Αδέσποτοι εθελοντές Μοσχάτου-Ρέντη & όμορων δήμων” και τον σύλλογο “Φοβισμένα Αδεσποτάκια Νεάπολης” (Neapolis stray tails), ενώ θα υπάρχουν αδέσποτοι σκύλοι του Δήμου για γνωριμία με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες για υιοθεσία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Σημειώνεται ότι αντίστοιχη εκδήλωση υιοθεσίας για αδέσποτες γάτες θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον.

{https://kede.gr/}

Recommended For You