Η ανάρτηση του Δήμαρχου Γιώργου Ιωακειμίδη για τις Μουσικές Προσφυγιάς στην Πλατεία

Με αφορμή τις «Μουσικές Προσφυγιάς στην Πλατεία» ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook:

Άρχισαν την περασμένη εβδομάδα και συνεχίζονται την Τρίτη, 31 Μαΐου στην πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας οι εκδηλώσεις ανάκλησης μνήμης του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για την προσφυγιά του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Την περασμένη Τρίτη, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μουσική παράσταση «Μουσικές από την ανατολή στη δύση» από τους «Παίδες εν Εφέσω» της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων και σε ό,τι αφορά τη δεύτερη εκδήλωση της Τρίτης, 31 Μαΐου 2022 θα τραγουδήσουν «οι εκ Πειραιώς» για την Σμύρνη και την Κοκκινιά.
Όπως, ήδη, γνωρίζετε, ο Δήμος και ειδικότερα, η διεύθυνση Πολιτισμού και Παιδείας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού, προγραμμάτισε για 4 συνεχόμενες εβδομάδες στην πλατεία Αγίου Νικολάου (μετρό) αντίστοιχου αριθμού μουσικές παραστάσεις με κοινή ώρα έναρξης τις 8.μ.
Σας περιμένουμε!
*Η φωτογραφία είναι από την μουσική παράσταση της περασμένης Τρίτης «Μουσικές από την ανατολή στη δύση» από τους «Παίδες εν Εφέσω» της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των παραστάσεων
«Μουσικές Προσφυγιάς στην Πλατεία»
Τρίτη, 31 Μαΐου 2022, ώρα 8 μ.μ.
«Οι έκ Πειραιώς» τραγουδούν για τη Σμύρνη και την Κοκκινιά
Τρίτη, 7 Ιουνίου 2022, ώρα 8 μ.μ.
«Μουσικές του κόσμου»
ΝΙΚΕΑ GUITAR ENSEMBLE -/ Κιθαριστικό σύνολο Νίκαιας του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
Ενορχηστρώσεις: Αντώνης Μυτακίδης / Διδασκαλία: Γιώργος Γκόλγκαρης / Τραγουδούν: Βανέσα Καλκάνη – Αθηνά Χιώτη / Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέλιος Γκόλγκαρης – Βασίλης Μαστοράκης
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022, ώρα 8.μ.μ.
«Τραγούδια και συνθέτες της Μικράς Ασίας»
Μουσικό Εργαστήρι Δ/νσης Πολιτισμού & Παιδείας. /Διδασκαλία: Γιάννης Λαμπράκης
Συνοδεύει το Χορευτικό τμήμα της Δ/νσης Αθλητισμού. /Χοροδιδάσκαλος: Νεκτάριος Σούτης

Recommended For You