Η γέφυρα που «χάνεται» στη θάλασσα -Πού βρίσκεται το κατασκευαστικό θαύμα

Τα οδικά θαλάσσια περάσματα αποτελούν θαύματα της μηχανικής και ένα από αυτά είναι και το Monitor–Merrimac Memorial Bridge–Tunnel (MMMBT).

Με στόχο να ικανοποιήσει τη ανάγκη για περισσότερα οδικά περάσματα από τη μία μεριά του λιμανιού στην άλλη, το Monitor–Merrimac Memorial Bridge–Tunnel (MMMBT) βρίσκεται στο Hampton Roads της Virginia των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το MMMBT είναι ένα οδικό σύστημα «γέφυρας-τούνελ», το οποίο έχει συνολικό μήκος που φτάνει στα 7,4 χιλιόμετρα και απότελείται από δύο γέφυρες, δύο τεχνητά νησιά και ένα διπλό υποθαλλάσιο τούνελ τεσσάρων λωρίδων, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Το τούνελ έχει μήκος 1,5 χλμ. και επιτρέπει στα πλοία να περνούν από πάνω του.

To MMMBT ξεκίνησε να κατασκευάζεται στα μέσα της 10ετίας του 1980 έπειτα από δύο σχεδόν δεκαετίες και σχεδιασμού και μελετών και πήρε το όνομά του από την μάχη μεταξύ δύο πλοίων που έγινε στην περιοχή κατά τον Αμερικάνο Εμφύλιο Πόλεμο: του «Monitor» και του «Virginia», όπου το δεύτερο είχε κατασκευαστεί έχοντας ωες βάση το πλοίο «Merrimack».

Το Monitor–Merrimac Memorial Bridge–Tunnel βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών James, Nansemond και Elizabeth ολοκληρώθηκε τελικά το 1992, νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις. Το κόστος του περάσματος ξεπέρασε τα 670 εκατ. ευρώ σε σημερινές τιμές.

Πηγή: carandmotor.gr

Recommended For You