Η ιστορία της Chloe Ayling που την απήγαγαν για να την πουλήσουν

Η υπόθεση της απαγωγής του τότε 20χρονου μοντέλου Chloe Ayling από τη Βρετανία είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη και επιστρέφει στη δημοσιότητα ενόψει της κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ του BBC που είναι βασισμένο στην περιπέτειά της.

Το νεαρό μοντέλο είχε υποστηρίξει ότι την παραπλάνησαν να ταξιδέψει, με πρόφαση μια δοκιμαστική καμπάνια στο Μιλάνο. Όντως, ο ατζέντης της την παρότρυνε να ταξιδέψει μέχρι εκεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHLOE AYLING (@chloeayling97)

Τη δουλειά είχε κλείσει ένας φωτογράφος, ο Αντρέ Λάζιο, τον οποίο το μοντέλο είχε συναντήσει άλλη μια φορά στο Παρίσι για μια φωτογράφιση που ακυρώθηκε τελευταία στιγμή.

Απήγαγαν μοντέλο για να το πουλήσουν στο dark web

Όταν έφτασε σε ένα διαμέρισμα στο Μιλάνο, η Chloe αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Μπήκα μέσα στο δωμάτιο και επικρατούσε ησυχία. Κανονικά θα έπρεπε κάποιος να με υποδεχθεί, αλλά δεν ήταν κανείς ούτε στην πόρτα, ούτε εκεί γύρω. Γι΄αυτό όταν είδα ότι στην πόρτα έγραφε στούντιο, πήγα να την ανοίξω, μα πριν προλάβω, ένας μασκοφόρος έβαλε το χέρι του γύρω από τον λαιμό μου και κάλυψε το στόμα και τη μύτη μου», περιέγραψε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHLOE AYLING (@chloeayling97)

Όπως περιέγραψε, τη νάρκωσαν, τη φίμωσαν και την έκλεισαν σε μια βαλίτσα μέσα στο καπό ενός αυτοκινήτου, με σκοπό να την πουλήσουν μέσω dark web ως σκλάβα του σεξ στη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, οι απαγωγείς της την ενημέρωσαν για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρχε, λέγοντάς της ότι θα την πουλούσαν για πάνω από 300.000 ευρώ. Η νεαρή γυναίκα ήταν αιχμάλωτη για πάνω έξι ημέρες, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η πλειοδοτική διαδικασία. Όταν συνήλθε πλήρως από τη νάρκωση παρακάλεσε τον απαγωγέα της να τη λυπηθεί, γιατί ήταν μητέρα ενός παιδιού δύο ετών.

Απήγαγαν μοντέλο για να το πουλήσουν στο dark web

Στιγμιότυπο από τη δίκη των κατηγορούμενων για την απαγωγή του μοντέλου από τη Βρετανία

Το γεγονός αυτό την έσωσε, γιατί το να είσαι μητέρα ενός παιδιού ήταν ενάντια στους κανόνες λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης για την οποία δούλευαν οι δράστες. Έτσι οι απαγωγείς της επιχείρησαν να τη μεταφέρουν στο βρετανικό προξενείο του Μιλάνου για να την απελευθερώσουν. Ο ένας από αυτούς, ένας 30χρονος πολωνικής καταγωγής, συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Λίγο αργότερα, ακολούθησε και η σύλληψη του 36χρονου αδελφού του, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος.

Απαγωγή μοντέλου - Ποιος είναι ο κατηγορούμενος

Ο ένας από τους δύο Πολωνούς που κατηγορήθηκαν για την απαγωγή της  Chloe Ayling

Ο δικηγόρος των κατηγορούμενων, όμως, έδωσε άλλη διάσταση, καθώς υποστήριξε ότι η όλη υπόθεση μπορεί να είναι μια απάτη και επιχείρησε να στηρίξει τους ισχυρισμούς του λέγοντας ότι η 20χρονη στο παρελθόν προσπάθησε να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από το όνομά της, ισχυριζόμενη ότι είχε επιβιώσει από τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, αλλά και από το γεγονός ότι ο απαγωγέας είχε φροντίσει να ενημερώσει τα tabloid για την υποτιθέμενη δημοπρασία του μοντέλου, πριν ακόμα γίνει γνωστή η απαγωγή της.

Τελικά, η νεαρή γυναίκα δικαιώθηκε και οι απαγωγείς της καταδικάστηκαν σε 16 χρόνια.

Recommended For You