Η μεγαλύτερη (πλέον) παράσταση του ΠΑΟΚ

Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ γνώρισε τρεις ήττες (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ), στην Τούμπα κατά την διάρκεια των play off και τελείωσε το πρωτάθλημα στην 4η θέση, το πρόσημο της παρουσία του στην διοργάνωση, δεν είναι θετικό.

Θεωρώ ότι σύμφωνα με την εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ στα τρία αυτά παιχνίδια, σε σχέση με την εμφάνιση των αντιπάλων του, θα μπορούσε να τα είχε κερδίσει. Δεν κέρδισε κανένα όμως και αυτό είναι που έγραψε η ιστορία. Το ερώτημα γιατί δεν κέρδισε, είναι αυτό που θα μας απασχολήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση που η ομάδα δεν είχε προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου, θα ξεκινούσε η συζήτηση για το πόσο πετυχημένη ή όχι, ήταν η χρονιά.

Η παρουσία του Δικεφάλου στον τελικό, η διεκδίκηση ενός τροπαίου και φυσικά το προνομιούχο εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συνεπάγεται η κατάκτηση του Κυπέλλου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για συζητήσεις, αναλύσεις, κρίσεις και επικρίσεις σε αυτή τη φάση.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα μεγάλο στόχο να εκπληρώσει και καμία άλλη συζήτηση δεν… χωρά. Άποψη για όσα έγιναν ή δεν έγιναν φέτος, έχουμε όλοι. Θεωρώ ότι δεν είναι το σωστό timing για να την εκφράσουμε, σεβόμενοι την προσπάθεια της ομάδας να τελειώσει με θετικό τρόπο τη σεζόν.

Ο τελικός του Βόλου (αν δεν προκύψει κάποιο άλλο απρόοπτο και δεν βρεθούμε από τον Βόλο στο Ελμπασάν), είναι και πρέπει να είναι το κυρίαρχο θέμα στον ασπρόμαυρο οργανισμό.

Οι όποιες κρίσεις θα γίνουν επί της συνολικής εικόνας που θα έχουμε στη διάθεση μας, το βράδυ της επόμενης Τετάρτης. Σε κάθε περίπτωση βέβαια και ανεξάρτητα από την έκβαση του τελικού, τα λάθη (κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έγιναν λάθη σε όλα τα επίπεδα), πρέπει να αποφευχθούν το καλοκαίρι που βάσει συνθηκών, θα είναι το πιο «καυτό» για τον ΠΑΟΚ, με δεδομένο ότι τελειώνουν πολλά βαριά συμβόλαια παικτών που θα αντικατασταθούν.

Αυτή η συζήτηση επαναλαμβάνω, θα ξεκινήσει από την επόμενη Πέμπτη. Η δημόσια συζήτηση εννοώ, διότι όπως ξέρετε στο εσωτερικό του οργανισμού οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει καιρό τώρα.

Με τα προβλήματα γνωστά και καταγεγραμμένα (Νάρει, Ολιβέιρα), τεχνική ηγεσία και παίκτες καλούνται από την Τετάρτη που ξεκινά η προετοιμασία για τον τελικό, να προετοιμαστούν για το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς.

Και όταν γράφω να προετοιμαστούν, δεν εννοώ αγωνιστικά. Στο φινάλε της σεζόν δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για να διορθώσει μια ομάδα την αγωνιστική της παρουσία. Ξεκάθαρα αναφέρομαι στον ψυχολογικό τομέα.

Η ψυχολογία των δυο ομάδων θα κρίνει το αποτέλεσμα του τελικού. Από τη μια η πρωταθλήτρια ΑΕΚ και η αυτοπεποίθηση που της προσφέρει η επιτυχία της και από την άλλη  4ος ΠΑΟΚ που καλείται να εκπληρώσει τον τελευταίο στόχο που του απέμεινε.

Δεν θα βαφτίσω φαβορί την ΑΕΚ, σίγουρα όμως βρίσκεται σε θέση περισσότερο πλεονεκτική από τη θέση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Θα έχουμε την ευκαιρία τις επόμενες ημέρες να αναλύσουμε περισσότερο την 5η κόντρα των δυο ομάδων στην διάρκεια της φετινής περιόδου.

Ενόψει του αγώνα της επόμενης Τετάρτης, έχει ανοίξει συζήτηση για τον διαιτητή του τελικού. Συζήτηση που άνοιξε λόγω της γνωστής επιστολής του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν στην ΕΠΟ, για την αδυναμία ορισμού διαιτητών elite και πρώτης κατηγορίας, μετά την συμπεριφορά συγκεκριμένων παραγόντων σε βάρος ξένων διαιτητών που ήρθαν φέτος στην Ελλάδα.

Το κλίμα δεν σηκώνει Έλληνα διαιτητή. Για τον Μπένετ και τους συνεργάτες του, είναι μονόδρομος η εύρεση έμπειρου διαιτητή από μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Ας εξαντλήσουν την επιρροή τους και τις γνωριμίες τους για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του τελικού. Το γεγονός ότι ο τελικός θα πραγματοποιηθεί μεσοβδόμαδα και όχι Σάββατο (καθώς πολλά πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη και αυτό θα αποτελούσε πρόβλημα), δίνει την ευκαιρία για μια επιλογή που θα την αποδεχθούν όλοι με ικανοποίηση. Αρκεί να μην είναι από την Πορτογαλία… Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.

Πηγή: sdna.gr

Recommended For You