Η ταινία του 1928 που επιβεβαιώνει ότι υπάρχει το ταξίδι στο χρόνο: Γυναίκα μιλάει στο κινητό (!)

Η σκηνή σοκ με γυναίκα που κρατά αντικείμενο του μέλλοντος

Οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας ισχυρίστηκαν ότι «το ταξίδι στο χρόνο είναι πραγματικό» αφού εντόπισαν μια γυναίκα να κρατά ένα κινητό στο φόντο μιας ταινίας του Τσάρλι Τσάπλιν από το 1928.

Η ασπρόμαυρη εικόνα της «ταξιδιώτριας στο χρόνο» βρέθηκε σε πλάνα από τη βωβή ταινία του διάσημου αστέρα με τίτλο, The Circus.

Στο πλάνο, μια γυναίκα ντυμένη με μαύρο καπέλο και λευκά γάντια φαίνεται να περπατά στο φόντο του σετ κρατώντας μια συσκευή στο χέρι της, με πολλούς να υποδηλώνουν ότι κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα φορητά κινητά τηλέφωνα δεν ήταν ευρέως διαθέσιμα μέχρι τη δεκαετία του 1980, περίπου 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας του Τσάρλι Τσάπλιν.

Η Sun έχει αναφέρει ότι ο Ιρλανδός σκηνοθέτης George Clark ανακάλυψε το τρελό πλάνο στην ταινία του 1928 το 2010, πριν δημοσιεύσει τα ευρήματά του στο κανάλι του στο Youtube.

Στο βίντεο, το οποίο έκτοτε συγκέντρωσε πάνω από επτά εκατομμύρια προβολές, ο σκηνοθέτης εξήγησε: «Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μιλάει σε μια λεπτή, μαύρη συσκευή που κρατιέται στο αυτί της. Αν παρατηρήσετε επίσης ότι οι αρθρώσεις είναι λυγισμένες σε επίπεδο σχήμα τηλεφώνου. Το τηλέφωνο είναι στο αυτί. Δεν είναι ακουστικό. Δεν είναι ραδιόφωνο AM/FM, προφανώς επειδή είναι 1928».

Λίγες μέρες αφότου ο Τζορτζ δημοσίευσε το βίντεο στο Youtube, οι θεωρητικοί συνωμοσίας άρχισαν να προσφέρουν τις απόψεις τους για το βίντεο του «ταξιδιώτη στο χρόνο».

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι η γυναίκα απλώς προστάτευε τα μάτια της από τον Ήλιο, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι κάλυπτε το αυτί της.

Ωστόσο, η Daily News σύντομα έκλεισε τις συνωμοσίες, δηλώνοντας ότι «αν και αυτή η φανταστική θεωρία είναι διασκεδαστική για να συλλογιστεί κανείς, κατά πάσα πιθανότητα η γυναίκα χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα ένα ακουστικό βαρηκοΐας».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η συσκευή ακοής εφευρέθηκε τη δεκαετία του 1920 – περίπου την εποχή που γυρίστηκε το The Circus. Παρά το γεγονός ότι η συνωμοσία έκλεισε σύντομα, δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ένα «κινητό τηλέφωνο» πριν από την εφεύρεση της συσκευής.

Πλάνα από το 1938 υποστήριξαν επίσης τη θεωρία ότι «το ταξίδι στο χρόνο είναι πραγματικό», σύμφωνα με σχολιαστές. Στο κλιπ, μια ομάδα ανθρώπων εθεάθη να περπατά προς την κάμερα, με μια νεαρή γυναίκα να ξεχωρίζει καθώς κρατάει κάτι στο πλάι του κεφαλιού της. Τη γυναίκα αναγνώρισε ο εγγονός της, ο οποίος τη ρώτησε κι αυτή θυμόταν καθαρά ότι ήταν ασύρματο τηλέφωνο, αφού υπήρχαν τέτοια σε πειραματικό στάδιο στο εργοστάσιο που εργαζόταν.

Πηγή: e-daily.gr

Recommended For You