Η χώρα κηρύχθηκε σε τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη και αναβάλλονται τα ματς Κυπέλλου, αλλά και οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα…

Η χειρότερη τραγωδία με τρένα στην ιστορία εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, μετά από τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2).

Ο τελευταίος απολογισμός για την ανείπωτη τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 36, ενώ από τους τραυματίες, οι 66 νοσηλεύονται και οι υπόλοιποι 32 έχουν πάρει εξιτήριο. Οι 6 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό αγνοούμενων, καθώς στο ένα τρένο επέβαιναν 350 άτομα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος και όπως είναι λογικό, αυτές τις ώρες, ο αθλητισμός έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Κατόπιν μάλιστα προσωπικής απόφασης του ίδιου του πρωθυπουργού, οι αποψινές αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος, ανάμεσα σε Λαμία – ΠΑΟΚ, αλλά και Ολυμπιακό και ΑΕΚ, οδηγούνται σε αναβολή.

Παράλληλα, ο Μητσοτάκης αποφάσισε την αναβολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα για τις επόμενες τρεις μέρες μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν συνεχείς διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ΕΠΟ και την κυβέρνηση, καθώς το ασφυκτικό καλεντάρι πιέζει τις ομάδες, αλλά και την ομοσπονδία, όμως ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση λόγω του πένθους να μην γίνουν τα δύο παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα.

Πλέον, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να οριστούν οι νέες ημερομηνίες για την διεξαγωγή του επαναληπτικού αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ αλλά και του πρώτου του ΠΑΟΚ με τη Λαμία.

Πηγή: to10.gr

Recommended For You