Η appodixi έβαλε λουκέτο σε βενζινάδικο στο Κερατσίνι

Λουκέτο (προσωρινό) σε βενζινάδικο στο Κερατσίνι και 50.000 πρόστιμο στον επιχειρηματία επέβαλαν οι αρμόδιες Αρχές μετά από alert που χτύπησε μέσω της εφαρμογής appodixi.

Oι ελεγκτές εντόπισαν ένα πρατήριο καυσίμων το οποίο λειτουργούσε πάνω από δύο χρόνια χωρίς το εγκατεστημένο πιστοποιημένο σύστημα εισροών – εκροών ενώ δεν έστελνε και και τα φορολογικά δεδομένα στην ΑΑΔΕ.

Μια ακόμα καταγγελία μέσω της εφαρμογής appodixi έφερε στο φως ένα ακόμα πρατήριο καυσίμων, το οποίο φοροδιέφευγε. Πρόκειται για ένα βενζινάδικο στο Κερατσίνι, στο οποίο, μετά από το alert που χτύπησε μέσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ appodixi, οι τελωνειακοί ελεγκτές βρήκαν ότι λειτουργεί χωρίς να διαθέτει εγκατεστημένο πιστοποιημένο σύστημα εισροών – εκροών και χωρίς να αποστέλλει τα αντίστοιχα δεδομένα στην ΑΑΔΕ.

Το πρατήριο σφραγίστηκε και ανακλήθηκε για δύο μήνες η άδεια λειτουργίας του, μέχρι δηλαδή την υποχρεωτική εγκατάσταση πιστοποιημένου συστήματος εισροών – εκροών, γεγονός, που θα διαπιστωθεί με επανέλεγχο. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών για την απαγόρευση παράδοσης καυσίμων μέχρι την επαναλειτουργία του.

Στον επιχειρηματία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

WhatsApp Image 2023 05 17 at 19.29.17

Πηγή: dikaiologitika.gr

Recommended For You