Η Honda και η Sony θα βάλουν PlayStation στα ηλεκτρικά τους!

Την αρχή έκανε η Tesla. Και τώρα όλες οι εταιρίες θέλουν να εγκαταστήσουν κονσόλες παιχνιδιών στα αυτοκίνητά τους.

Είναι κοινά αποδεκτό πλέον ότι τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σταδιακά σε πλατφόρμες ψηφιακών παροχών. Μετά την Tesla η οποία υπήρξε πρωτεργάτης και σε αυτόν τον τομέα, έρχονται και άλλες εταιρίες να προσφέρουν περισσότερο και πιο σύνθετο ψυχαγωγικό υλικό για τους επιβάτες τους.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ της Honda και της Sony δημιουργεί πολλές νέες δυνατότητες προς αυτόν τον τομέα. Και ήδη η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πάρει τα δικαιώματα για το μουσικό και οπτικό υλικό της Sony. Ενώ το επόμενο στάδιο θα είναι μάλλον η εγκατάσταση ενός PlayStation 5 στα νέα ηλεκτρικά της Honda αλλά και σε αυτά που θα προκύψουν από τη συνεργασία των δύο εταιρειών.

Μιλώντας στους Financial Times ο πρόεδρος της Sony Honda Mobility, Izumi Kawanishi, υποστήριξε ότι η νέα αυτή εταιρία είναι σε πλεονεκτική θέση στο να αξιοποιήσει τις νέες συνήθειες των αγοραστών αυτοκινήτων και την εισβολή των gadgets υψηλής τεχνολογίας σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι τεχνολογικά εφικτό να ενσωματωθεί στο αυτοκίνητο και η κονσόλα PlayStation 5, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να απολαμβάνουν το Gran Turismo τους από την άνεση του αυτοκινήτου τους.

Aπό την πλευρά της η Honda βλέπει τις εξελίξεις με μία νέα φιλοσοφία. Αντί να εξελίξει ένα αυτοκίνητο στο οποίο θα προσθέσει εκ των υστέρων τα ψηφιακά μέσα διασκέδασης, πλέον θα αναπτύξει ένα αυτοκίνητο που θα είναι προσανατολισμένο εξ αρχής στην πλήρη ενσωμάτωση αυτών των νέων δυνατοτήτων.

Για την Honda αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αυτόνομη οδήγηση, καθώς μόνο έτσι ο οδηγός και οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν το παρεχόμενο υλικό.

Μέχρι όμως να υπάρξει η πλήρης καθιέρωση της αυτόνομης οδήγησης, κάτι που ίσως πάρει αρκετά ακόμα χρόνια, η Honda προχωρά την συνεργασία της με την Sony έτσι ώστε να φέρει όσο περισσότερο από τις υπηρεσίες και το περιεχόμενο της τελευταίας στα αυτοκίνητά της μέχρι το 2025.

 

πηγή: newsauto.gr

Recommended For You