Θεοδωρικάκος: Οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας – 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο την Τετάρτη

Περίπου 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από την Τουρκία, μέσω των συνόρων στον Έβρο, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, αλλά επέστρεψαν πίσω, όταν διαπίστωσαν την ισχυρή παρουσία μέτρων αποτροπής. Αυτό τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, καταγγέλλοντας οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών στα ελληνικά σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας.

«Θέλω να είναι ξεκάθαρο ότι οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκία είναι προφανές ότι υπάρχει. Στις περισσότερες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Δεν το λες ούτε αυθόρμητο, ούτε ανοργάνωτο αυτό», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι η «απειλή» επί του παρόντος δεν έχει πάρει τη μορφή που είχε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό», σημείωσε.

Σε συντονισμό Ελλάδα και Βουλγαρία

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ακόμη ότι συμφώνησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του ότι Αθήνα και Σόφια θα ενώσουν, θα συντονίσουν και θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην κοινή πρόκληση της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία.

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ακόμη ότι ο Βούλγαρος ομόλογός του δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος από τον ελληνικό φράχτη στον Έβρο και ότι η χώρα του εξετάζει να αναβαθμίσει και εκείνη το δικό της φράχτη που είναι μικρότερος και υποτυπώδης.

(πηγή: ethnos.gr)

Recommended For You