Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες βγάζουν τα ακίνητά τους προς πώληση γιατί… κουράστηκαν

Θεσσαλονίκη: Τι ωθεί τους τελευταίους μήνες ιδιοκτήτες να προχωρούν σε πωλήσεις – Ποια ακίνητα αφορούν, πού βρίσκονται

Πολύμηνες καθυστερήσεις σε ενοίκια, φέσια σε λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, απλήρωτα κοινόχρηστα, αλλαγές στη φορολογία, αλλά και ασυνεννοησία, είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους που ωθούν ιδιοκτήτες ακινήτων να τα βγάζουν προς πώληση.

Τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργηθεί μια νέα τάση στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης, καθώς «ταλαιπωρημένοι» ιδιοκτήτες, μετά από πολυετή υπομονή, ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, αλλά και του κορονοϊού, βλέποντας πως αντί να συγκεντρώνουν έσοδα, συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που τους κοστίζουν σε χρήματα και προπάντων θέτουν εν αμφιβόλω την ηρεμία τους, αποφασίζουν να πωλήσουν τα ακίνητά τους.

Το εντυπωσιακό είναι πως σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται για ανθρώπους που χρειάζονται τα χρήματα και τα πουλούν ακόμη και έναντι πινακίου φακής προκειμένου να καλύψουν υποχρεώσεις τους, ή για ιδιοκτήτες που θέλουν να προχωρήσουν σε κάποια επένδυση, πχ αγορά νέας κατοικίας, αλλά για ανθρώπους που έχουν απηυδήσει από τις αλλαγές στη φορολογία και από την ασυνέπεια των μισθωτών τους και αποφασίζουν να τα… ξεφορτωθούν.

Αναζητούν διέξοδο μέσω της πώλησης

Όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr, o μεσίτης και πιστοποιημένος εκτιμητής ακίνητης περιουσίας, Κώστας Γεωργάκος πρόκειται για ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν απηυδήσει και αναζητούν διέξοδο μέσω της πώλησης, από την οποία δεν στοχεύουν να αποκομίσουν υψηλά ποσά.

Μάλιστα όπως λέει ο κ. Γεωργάκος πρόκειται για ανθρώπους που έχουν στην ιδιοκτησία τους παραπάνω από ένα ακίνητα και συχνά βάζουν νερό στο κρασί τους προκειμένου να τα πουλήσουν, μια ώρα γρηγορότερα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως τα ξεπουλούν.

Όσο για το τι ιδιοκτησίες αφορούν αυτές οι εσπευσμένες κινήσεις για πώληση, η απάντηση είναι πως πρόκειται για όλη την γκάμα των ακινήτων από κατοικίες και γραφεία μέχρι καταστήματα και κτήρια, τα οποία βρίσκονται κατά μήκος της πόλης ακόμη και σε άκρως κεντρικά σημεία.

Όπως όλα δείχνουν ακόμη και αν το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιούχα περιοχή, αν αυτό δεν αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα στον ιδιοκτήτη του, τότε παύει να αποτελεί… άσο στο μανίκι του, αλλά αντιθέτως δίνει το έναυσμα για αναζήτηση πιθανού αγοραστή.

Πηγή: newsbomb.gr

Recommended For You