Θεσσαλονίκη: Μαθήτρια θύμα άγριου bullying

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε, σήμερα Τετάρτη 29/3 ο δικηγόρος της οικογένειας της 15χρονης μαθήτριας από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που έπεσε θύμα άγριου bullying από συμμαθήτριές της.

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega, ο κ. Θανάσης Χατζάκος, δήλωσε πως το παιδί είχε ξαναπέσει θύμα ενδοσχολικής βίας, τον Φεβρουάριο του 2022, από την ίδια παρέα κοριτσιών στη Θεσσαλονίκη ενώ ανέφερε πως η οικογένεια της 15χρονης θα καταθέσει μήνυση για το νέο περιστατικό.

“Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό αλλά δεν έγινε τίποτα”.

“Σήμερα μου έχουν δώσει εντολή για να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία ανηλίκων για το δεύτερο περιστατικό, αυτό από το οποίο προέρχεται το βίντεο, γιατί είχε σημειωθεί και ένα πρώτο περιστατικό τον Φεβρουάριο που πάλι είχε ξαναχτυπηθεί η εντολέας μου, το οποίο μάλιστα οι γονείς το κατήγγειλαν.

Το ίδιο θύμα δηλαδή χτυπήθηκε από μία άλλη κοπέλα της παρέας. Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στην διεύθυνση του σχολείου, αλλά δεν έγινε τίποτα και ακολούθησε το δεύτερο περιστατικό“, ανέφερε μεταξύ άλλων.

“Βέβαια τώρα βλέπουμε μία κλιμακούμενη συμπεριφορά και μάλιστα μία θρασύτατη συμπεριφορά, που τράβηξαν σε βίντεο και το ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο TikTok. Έγινε μία επίπληξη από το σχολείο και είδαμε ότι δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, γιατί μετά από λίγο καιρό έγινε το 2ο περιστατικό με κλιμακούμενη κατάσταση γιατί υπήρξαν πιο σφοδρά χτυπήματα, αλλά και βιντεοσκοπήθηκε.

Μάλιστα αυτό το βίντεο δεν γυρνάει μόνο στο TikTok αλλά σε όλα κινητά από τα παιδιά του σχολείου. Φανταστείτε την διαπόμπευση αυτού του κοριτσιού. Δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα άτομα γι’ αυτό κάναμε την μηνυτήρια αναφορά. η κοπέλα που τη χτυπάει έχει ταυτοποιηθεί αλλά δεν είναι μόνο αυτή, είναι 10-12 άτομα που συμμετέχουν”, συμπλήρωσε.

“Bullying γιατί είναι καλή μαθήτρια”

Ο κ. Χατζάκος εξήγησε πως το κορίτσι έγινε στόχος γιατί είναι καλή μαθήτρια.

“Την χτυπούσαν επειδή είναι πολύ καλή στα μαθήματά της και ασχολείται με τη μουσική, έχει καλές επιδόσεις και της έκαναν bullying γιατί την θεωρούσαν το “φυτό” του σχολείου. Υπήρχαν και άλλα περιστατικά, της έκαιγαν τα μαλλιά, της έβαζαν σκουπίδια στην τσάντα. Δεν έχουν πάει στον εισαγγελέα γι’ αυτό κάνουμε όλες αυτές τις κινήσεις”.

“Μετά την κινητοποίηση κάλεσε το σχολείο τους εντολείς μου, και θα πάει περαιτέρω η κατάσταση. Θα τους κάνουν αυστηρές συστάσεις, ωστόσο η υπόθεση θα πάει πιο πάνω, στο υπουργείο. Αναγκάστηκε το κορίτσι να τα ομολογήσει όλα γιατί οι γονείς είδαν το βίντεο”, τόνισε κλείνοντας.

Recommended For You