Ιαπωνία: Η BoJ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, σε αντίθεση με την πολιτική ομολόγων της παγκοσμίως

Η ιαπωνική κεντρική τράπεζα διατήρησε τον στόχο για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο -0,1% και τον στόχο για την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου κοντά στο μηδέν.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα χαμηλά επιτόκια, την εξαιρετικά εύκολη νομισματική πολιτική της. Η απόφαση της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας έρχεται σε έντονη αντίθεση με αυτή των ομολόγων της παγκοσμίως. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Η.Π.Α. Η Federal Reserve, η Bank of England και η Swiss National Bank αύξησαν όλες τις αυξήσεις των επιτοκίων αναφοράς.

Η ιαπωνική κεντρική τράπεζα διατήρησε τον στόχο για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο -0,1% και τον στόχο για την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου κοντά στο μηδέν.

Μετά από αυτή την απόφαση, το ιαπωνικό γεν υποχώρησε περισσότερο από 1% στα 134,02 ανά δολάριο, αν και ήταν ακόμα ισχυρότερο σε σύγκριση με επίπεδα άνω του 135 που παρατηρήθηκαν έναντι του δολαρίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Η αντίφαση είναι: Ενάντια στις αγορές λένε ότι οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να ελέγξουν τον πληθωρισμό, όσο περισσότερο κάνουν οι κεντρικές τράπεζες για να ελέγξουν τον πληθωρισμό, τόσο περισσότερο σοκάρουν τις αγορές. Τώρα βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση αυτή τη στιγμή», είπε ο David Roche, πρόεδρος και παγκόσμιος στρατηγός της Independent Strategy, στο «Squawk Box Asia» του CNBC την Παρασκευή.

Πέρα από τις ανησυχίες για αυστηρότερες νομισματικές συνθήκες, άλλοι παράγοντες όπως οι διαταραχές που προκαλούνται από την πολιτική μηδενικής Covid της Κίνας και ο συνεχιζόμενος πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έχουν επίσης συμβάλει περαιτέρω σε μια αβέβαιη οικονομική προοπτική.

Πηγή: buisnessnews.gr

Recommended For You