Ισπανία: Η Έλτσε θα κάνει ένσταση για το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 4-0 το βράδυ του Σαββάτου την Έλτσε, αλλά ενδεχομένως να χάσει το ματς στα… χαρτιά, καθώς η αντίπαλός της σκέφτεται να κάνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Γκάβι στο ματς.

Η Έλτσε ισχυρίζεται πως η συμμετοχή του νεαρού αστέρα των Καταλανών στον αγώνα, αλλά και στη συνέχεια του πρωταθλήματος από εδώ και πέρα, είναι παράνομη, διότι πρόσφατα είχε ανακληθεί το συμβόλαιό του και η άδεια συμμετοχής του στο πρωτάθλημα.

Έτσι οι γηπεδούχοι δεν αποκλείεται να ψάξουν ενδελεχώς το άρθρο 141 της RFEF που αναφέρει πως οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να αγωνιστούν εκ νέου στην ίδια σεζόν, εφόσον η άδειά τους έχει ακυρωθεί νωρίτερα.

Παρόλα αυτά, η Μπαρτσελόνα είχε πάει νωρίτερα στο Κεντρικό Μητρώο Εμπορευμάτων, που εδρεύει στη Μαδρίτη, το οποίο συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα από τις εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα εδαφικά μητρώα όπως για παράδειγμα αυτό της La Liga και είχε πάρει την σχετική άδεια για συμμετοχή του Γκάβι.

Την ίδια ώρα, από τη La Liga διαρρέεται ότι η Μπαρτσελόνα έχει πάρει προσωρινή άδεια για την περίπτωση του Γκάβι από το Mercantil (σσ. Κεντρικό Μητρώο Εμπορευμάτων), το οποίο είναι πάνω από τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς.

Παρ’όλα αυτά, αν υπάρχει κάποιος σύλλογος που κάνει το βήμα για να αμφισβητήσει την εν λόγω απόφαση, θα πρέπει να στραφεί στην RFEF και να προσπαθήσει να δικαιωθεί μέσω της δικαστικής οδού.

Πηγή: zougla.gr

Recommended For You