Ιταλικό θέρετρο απαγορεύει σε τουρίστες να κυκλοφορούν με… μπικίνι: Τσουχτερά πρόστιμα και αντιδράσεις

Δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στην Ιταλία απαγόρευσε στους παραθεριστές και τις παραθερίστριες να κυκλοφορούν με μπικίνι και γυμνούς κορμούς, λόγω της «εκτεταμένης απρεπούς συμπεριφοράς».

Αντιδράσεις από την απόφαση του δημάρχου του Σορέντο

Ο δήμαρχος του Σορέντο, Μάσιμο Κόπολα, δήλωσε ότι το εκτεθειμένο δέρμα ενοχλεί τους ντόπιους και προειδοποίησε ότι πλέον θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 503 ευρώ.

Ο δήμαρχος της γραφικής παραθαλάσσιας πόλης κοντά στην Πομπηία και τη Νάπολη δήλωσε ότι πρόσφατα έγινε μάρτυρας «συμπεριφοράς που θεωρείται από την πλειοψηφία των ανθρώπων ως αντίθετη προς την ευπρέπεια και την ευπρέπεια που χαρακτηρίζει την πολιτισμένη συμβίωση».

Φοβάται ότι αυτό θα βλάψει την εικόνα της πόλης που προσφέρει εκπληκτική θέα στον κόλπο της Νάπολης, αναφέρουν οι Times.

Και πρόσθεσε: «Η συνέχιση αυτής της κατάστασης, εκτός του ότι προκαλεί δυσφορία και ανησυχία στον μόνιμο πληθυσμό και στους επισκέπτες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητική κρίση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, με συνέπειες για την εικόνα της και τον τουρισμό».

Αστυνομικοί της Δημοτικής Αστυνομίας του Σορέντο θα περιπολούν στους δρόμους για να βεβαιωθούν ότι ο κόσμος δεν κυκλοφορεί χωρίς μπλούζα ή με το μαγιό του.

«Μοιάζουν με την “Κόλαση του Δάντη”»

Ο τοπικός δημοσιογράφος Max Tamanti δήλωσε ότι οι παραθαλάσσιες πόλεις σε όλη την Ιταλία μοιάζουν πλέον με την «Κόλαση του Δάντη» λόγω του πλήθους των τουριστών που φορούν μαγιό δημοσίως.

Είπε ότι οι πόλεις των θερινών θέρετρων που επιβιώνουν από την εισροή παραθεριστών δεν μπορούν να επιτρέψουν τη «μακάβρια πομπή» των ελάχιστα ντυμένων παραθεριστών.

Άλλα παραθαλάσσια hotspots έχουν επιβάλει παρόμοιες απαγορεύσεις, όπως η Praia a Mare στην Καλαβρία, όπου απαγορεύεται το περπάτημα ξυπόλυτων και η χρήση ακατάλληλων ρούχων.

Ενώ το Rapallo στη Λιγουρία έχει πινακίδες στους δρόμους που υπενθυμίζουν στους επισκέπτες να τηρούν τον κώδικα ένδυσης.

 

πηγή: ethnos.gr

Recommended For You