Ιωνικός: Από τα εκατομμύρια στη Νίκαια – Η πίστη του Σεμπά για restart και η κίνηση που έδειξε πολλά

Η έξτρα βοήθεια που παίρνει ο Ιωνικός τελευταία από τον Σεμπά και οι λόγοι που τον οδήγησαν στη Νίκαια λίγους μήνες πριν.

Το βιογραφικό του σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Όταν ο Ιωνικός τον απέκτησε τον Σεπτέμβριο, το ρίσκο ένα ήταν. Ο λόγος για τον βαθμό ετοιμότητάς του, αφού ο Σεμπά είχε μείνει καιρό εκτός.

Στην πρώτη του σεζόν στην Αλ Σαμπάμπ τα πήγε αρκετά καλά, αλλά στη δεύτερη πέρασε απαρατήρητος. Αγωνίστηκε τρεις φορές και το τελευταίο του ματς ήταν στις 12 Σεπτεμβρίου του 2021. Έναν χρόνο πρακτικά δεν είχε παίξει σε επίσημο ματς. Υπήρχε πολύ σοβαρός οικογενειακός λόγος, βέβαια, αλλά και πάλι δεν ήταν απλό να επανέλθει.

Ο Ιωνικός το τόλμησε. Ο Δημήτρης Σπανός πίστεψε πως μπορεί να γίνει ο Βραζιλιάνος ο επόμενος Ρεϊνάλντο Λένις και να κάνει έναν αντίστοιχο δεύτερο γύρο με τον περσινό του Κολομβιανού. Εκ της διοικήσεως υπήρξε μέλος που ενθουσιάστηκε με την προοπτική της απόκτησης του Σεμπά και κάπως έτσι το deal έκλεισε.

Ο Ρομαό και η κίνηση που έδειξε πολλά

Για καθαρά προσωπικούς/οικογενειακούς λόγους ο Σεμπά έψαχνε να επιστρέψει στην Ελλάδα, χώρα καταγωγής της συντρόφου του. Μόνος του έριξε γέφυρες επικοινωνίας και σε αυτό βοήθησε και ο Αλεξί Ρομαό. Ο Ιωνικός ήθελε τότε μία ακόμη επιλογή στα φτερά της επίθεσής του και οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν δύο πράγματα. Το ένα ήταν το πόσο το ήθελε ο παίκτης. Θεωρούσε ότι μπορεί να επανέλθει και σταδιακά να προσφέρει. Το δεύτερο το πόσο ειλικρινής στάθηκε από την πρώτη στιγμή.

Ήξερε πως δεν θα μπορέσει άμεσα να προσφέρει και έτσι πρότεινε να παίρνει ελάχιστα λεφτά έως τον Δεκέμβριο και αυτά να διπλασιαστούν από τον Ιανουάριο. Για να έχει μία πιο ακριβή εικόνα κανείς, τους πρώτους του μήνες στη Νίκαια ο Σεμπά έπαιρνε λεφτά που «παίζουν» σε καλές ομάδες της Super League 2. Όλα αυτά κι ενώ στη Σαουδική Αραβία ο 31χρονος είχε συμβόλαιο κοντά στο 1.500.000 ευρώ!

Ο Ιωνικός παίρνει όσα περίμενε

Χρειάστηκε να κάνει αρκετή υπομονή ο Ιωνικός με τον Σεμπά. Αλλαγή έμπαινε στα πρώτα παιχνίδια χωρίς να δίνει τα αναμενόμενα, ενώ και ως βασικός στη συνέχεια δεν έκανε πολλά. «Δεν είναι ακόμα έτοιμος, χρειάζεται υπομονή», ακουγόταν από τη Νίκαια.

Ήρθε και ένας τραυματισμός μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος που τον άφησε έξω για τέσσερα παιχνίδια. Έκτοτε έχουν αλλάξει αρκετά. Με τον Βόλο δημιούργησε προβλήματα, με την ΑΕΚ έβαλε γκολ και με τη Λαμία πιστώθηκε ως ασίστ την πάσα του για το 0-2 του Βαλεριάνου. Κόντρα στον Άρη φώναξε παρών ξανά. Εκείνος κέρδισε το πέναλτι από το οποίο μπήκε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Σε τρία σερί ματς ο Ιωνικός άρχισε να γεύεται τους καρπούς της επιλογής του. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Αφού κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ένας δικός του άνθρωπος, έβαλε το κεφάλι κάτω, δούλεψε και σταδιακά επανέρχεται στο επίπεδό του κάνοντας έτσι τη διαφορά για τους Νικαιώτες.

Πηγή: .sportime.gr

 

Recommended For You