Καιρίδης για Ερντογάν: Είμαστε σε μια πάρα πολύ επικίνδυνη φάση

«Ο Ερντογάν κατασκευάζει εχθρούς ενόψει εκλογών και εσωτερικών πολιτικών αδιεξόδων και τη διογκουμένη οικονομική κρίση», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Είμαστε σε μια πάρα πολύ επικίνδυνη φάση» προειδοποίησε ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης σχολιάζοντας τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

«Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε ευθεία επίθεση εναντίον της Ελλάδας, όμως οι πιθανότητες ενός θερμού επεισοδίου, ενός ατυχήματος, έχουν αυξηθεί, είτε με τις πολλές στρατιωτικές ασκήσεις που είναι προγραμματισμένες στο Αιγαίο τους επόμενους μήνες, είτε με κάποια μεγάλη πρόκληση σε βάρος κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που θα αναγκάσουν την Αθήνα να απαντήσει και να μπούμε σε περαιτέρω κλιμάκωση. Αυτό είναι το σενάριο, που είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, είμαστε σε μια πάρα πολύ επικίνδυνη φάση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καιρίδης.

«Ο Μπάντεν αρνείται να δει τον Ερντογάν, που θεωρεί ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον έπαιξε κι αυτή ένα ρόλο» σημείωσε ο κ. Καιρίδης στον ΣΚΑΪ.

«Ο Ερντογάν κατασκευάζει εχθρούς ενόψει εκλογών και εσωτερικών πολιτικών αδιεξόδων, την διογκουμένη οικονομική κρίση και την πτώση στις δημοσκοπήσεις… Χάνει ακόμα κι από τον απαξιωμένο Κιλιντσάρογλου και βέβαια από τους δημάρχους (σ.σ Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης) και την Ακσενέρ. Επιδιώκει να στρέψει την προσοχή στους εξωτερικούς εχθρούς, ιδίως στους Αμερικανούς, τους Έλληνες, Σουηδούς και Φιλανδούς, τους Κούρδους της Σύριας». Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, δήλωσε ο βουλευτής, επικαλούμενος πληροφορίες από τις ΗΠΑ.

«Στις ΗΠΑ θεωρούν τον Ερντογάν τελειωμένο, και αυτό είναι επικίνδυνο»

Όπως εξήγησε, η αμερικανική κυβέρνηση έχει σταματήσει να πιέζει εδώ και κάποιες εβδομάδες το Κογκρέσο για τα ανταλλακτικά των τουρκικών F-16. Δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. «Στην Αμερική θεωρούν, διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ότι ο Ερντογάν τελειώνει. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανιχνεύσει τις διαθέσεις του Κογκρέσου για το θέμα, και το Κογκρέσο ήταν απολύτως εχθρικό. Και έχει γίνει πιο εχθρικό μετά την εμπλοκή με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, για να μην πούμε την επίσκεψη Μαδούρο στην Τουρκία προ ημερών κλπ».

«Η άποψη ότι ο Ερντογάν ‘μετράει μέρες’ στην αμερικανική κυβέρνηση και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι σχετικά ριψοκίνδυνη, γιατί οι εκλογές δεν θα είναι ελεύθερες και δημοκρατικές όπως τις ξέρουμε στο δυτικό κόσμο, ο Ερντογάν δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα, και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιβιώσει».

Ο βουλευτής σχολίασε ότι ο Ερντογάν φαίνεται ότι έχει εξαγριωθεί με την αμερικανική στάση και την στάση προσωπικά του Μπάντεν, τη συνδέει δε με την απόπειρα ανατροπής του το 2016 όταν ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος.

Πηγή: voria.gr

Recommended For You