Κατασκευή οικολογικού πάρκου στο Ρέντη

Σημαντική αστική παρέμβαση από τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη αποτελεί η κατασκευή του πάρκου πολλαπλών δραστηριοτήτων.

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Οικολογικού Πάρκου «Ελαιώνα» στο Ρέντη. Σε μια έκταση τεσσάρων στρεμμάτων κατασκευάζεται ένας χώρος με πολλαπλές χρήσεις αναψυχής, άθλησης και εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το Πάρκο θα έχει δυο εισόδους:

Η πρόσβαση στην κεντρική είσοδο θα γίνεται από την πλατεία Ελευθερίας ενώ μια μικρότερη είσοδος θα είναι από την οδό Κουμουνδούρου.

Το δίκτυο πεζοδιαδρομών θα είναι στρωμένο με χωμάτινα σταθεροποιήμενα δάπεδα διαφορετικών χρωματισμών και θα χρησιμοποιούνται για περπάτημα και τρέξιμο, ενώ αυτοί στο εσωτερικό του θα οδηγούν και σε άλλους θεματικούς χώρους ψυχαγωγίας, αναψυχής και χαλαρής άθλησης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Υπάρχει και πρόβλεψη για άνετη πρόσβαση πεζών και ΑμεΑ σε όλο το Οικολογικό Πάρκο.

Παράλληλα, θα υπάρχει χώρος με πίστα για ποδήλατο, πατίνι ή skate και μεγάλος χώρος ημικύκλιου καθιστικού για την διευκόλυνση της επικοινωνίας των επισκεπτών.

Μακέτα του έργου: Πηγή Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Ο Δήμαρχος  Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει:

« Στις «πράσινες» καινοτομίες του Πάρκου εντάσσεται και ο φωτισμός του χώρου ο οποίος δεν θα γίνεται με ηλεκτρική ενέργεια αλλά με φωτιστικά σώματα που θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.

Με στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί φύτευση μεγάλου αριθμού δέντρων και θάμνων με πολλά φυτά να προέρχονται από την ελληνική χλωρίδα και με ειδική σήμανση στο κάθε είδος για να είναι δυνατή η επίσκεψη μαθητών.

Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής καθώς και στη δημιουργία ενός πόλου έλξης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά».

Recommended For You