Κλειστό το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά λογω της κακοκαιρίας

Της Αναστασίας Βαμβακά

Δεν πραγματοποιούνται από χθες το μεσημέρι  οι διαδικασίες της φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ στην προβλήτα Ι είχε παρθεί η απόφαση μερικές ώρες νωρίτερα.

“Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και θα σας κρατήσουμε ενήμερους. Σας ενημερώνουμε ότι οι εταιρείες στο σύνολό τους, περιόρισαν τις εργασίες στο λιμάνι στις απολύτως απαραίτητες, με σκοπό να μην υπάρξουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και να μην αντιμετωπίσει η αγορά εν όψει των αντίξοων καιρικών συνθηκών ελλείψεις σε βασικά αγαθά. Παράλληλα το ιατρείο εργασίας ενημέρωσε τις εταιρείες για τους εργαζόμενους οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, με σκοπό να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους καταβάλλοντας τα ημερομίσθιά τους για το διάστημα αυτό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για όλες τις παραπάνω ενέργειες, πρωτοβουλίες και το σχέδιο όλων των δράσεων μας, έχουν ενημερωθεί από νωρίς οι εκπρόσωποι όλων των σωματείων που συναντήθηκαν μαζί μας.  Κάποιοι ως συνήθως στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας, για άλλη μια φορά, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να προκαλέσουν αναταραχή και να παραπληροφορήσουν τους εργαζομένους μας. Για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, που συνηθίζεται όλα αυτά τα χρόνια από τους ίδιους ανθρώπους, θα αναλάβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών” ανέφερε σε ανακοίνωση της η διαχειρίστρια εταιρεία Dport.

Σε λίγες ώρες, η εταιρεία σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία θα αποφασίσει εκ νέου την εναρξη των διαδικασιών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ και θα ενημερώσει.

Χθες, το ένα από τα τρία σωματεία εργαζομένων, ΕΝΕΔΕΠ, είχε εκδώσει ανακοίνωση που κατήγγειλε την λειτουργία του λιμανιού μετά και την πτώση κοντέινερ . “Σε αυτές τις συνθήκες η COSCO/ DPORT  εκφράζει το πραγματικό της ενδιαφέρον που δεν είναι άλλο από τα πόσα “κουτιά” θα κινηθούν μέσα στο λιμάνι ώστε να μη διακοπεί καθόλου η παραγωγή της, δηλαδή τα αμύθητα κέρδη που δημοσιεύονται προκλητικά στις ανακοινώσεις τους. Το ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, έχει απευθυνθεί έγκαιρα στην εργοδοσία για να παρθούν μέτρα, ειδικά μπροστά στο καιρικό φαινόμενο  “Μπάρμπαρα” Αφού η εργοδοσία, συνεχίζει να θεωρεί αναλώσιμους εμάς του εργαζομένους, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας” και κατέληγε ότι με απόφαση του σωματείου η χθεσινή βραδινή βάρδια δεν θα πραγματοποιηθεί.

Πηγή: capital.gr

Recommended For You