Κομοτηνή: Προσαγωγές υγειονομικών

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο paratiritis-news.gr στην προσαγωγή υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, και θέλησαν να αναρτήσουν πανό και να διαμαρτυρηθούν κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Κομοτηνή, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Στελέχη της αστυνομίας είδαν την προσπάθεια για τη διαμαρτυρία και παρενέβηκαν, με τους διαμαρτυρόμενους να αφήνονται λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στη «Φωνή της Ροδόπης» σε προσαγωγές ανεμβολίαστων υγειονομικών που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουλίου ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη σε καφετέρια, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και της ΟΠΚΕ.

Η Μαρία Κουρτούμα, γνωστή από τους αγώνες της κατά της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, περιγράφει στη «Φωνή της Ροδόπης» τα όσα βίωσε η ίδια και πέντε συνάδελφοι της.

«Καθόμασταν κάτω από ένα δέντρο και συζητούσαμε. Δεν είχαμε σκοπό να προβούμε σε καμία διαμαρτυρία, παρά μόνο να σηκώσουμε ένα πανό προκειμένου να δείξουμε την παρουσία μας. Χωρίς να προκαλέσουμε κανέναν, μας πλησίασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και μας ζήτησαν τις ταυτότητες. Παρά το γεγονός ότι οι τέσσερις από εμάς τις είχαμε και τις επιδείξαμε, μας οδήγησαν στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, όπου και μας κράτησαν μέχρι τις 12:30 όποτε και αναχώρησε ο Μητσοτάκης από την πλατεία», μας λέει η ίδια, για να αναρωτηθεί «τι σόι δημοκρατία είναι αυτή; Δεν κάναμε απολύτως τίποτα και μας προσήγαγαν».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα από την «Φωνή της Ροδόπης» ενδιαφέρον για την υπόθεση έδειξε προσωπικά ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής βρέθηκε και η Ελένη Λαφτσή προκειμένου να συμπαρασταθεί νομικά στους υγειονομικούς.

 

Ηχητικό απόσπασμα:

Έχουμε μια Δημοκρατική χούντα. Αυτό που έγινε σήμερα είναι φοβερό, δείχνει το έλλειμμα της δημοκρατίας που έχουμε. Αν το 67 λέγαμε πως είχαμε χούντα αυτό τι είναι”; αναρωτήθηκε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση η Μαρία Κουρτούμα μια από τους έξι υγειονομικούς που οδηγήθηκαν στις 11.00 το πρωί στην Ασφάλεια Κομοτηνής για εξακρίβωση στοιχείων.

«Δεν προλάβαμε να πούμε τίποτα, ούτε γιατί, ούτε πώς, ούτε ένα σύνθημα, κάτι.Ήμασταν έξι υγειονομικοί, δεν είχαμε προλάβει ούτε να ανοίξουμε το πανό μας, ούτε να πούμε συνθήματα. Ήμασταν στην πλατεία της Κομοτηνής, ο κύριος πρωθυπουργός δεν είχε εμφανιστεί ακόμα και όμως μας… επισκέφτηκαν οι υπεύθυνοι της Ασφάλειας, μας ζήτησαν τις ταυτότητές μας, τις επιδείξαμε, όμως παρ’ όλα αυτά τις παρακράτησαν και μας έφεραν  εδώ στην Ασφάλεια Κομοτηνής, για εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά, μέχρι να φύγει ο πρωθυπουργός».

Ακούστε εδώ:

Recommended For You