Κρήτη: Πήγε να κόψει βεντούζες στον άντρα της και έβαλε φωτιά στο σπίτι

“Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, βεντούζες πήγα να του κόψω” λέει η ηλικιωμένη κυρία από την Κρήτη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπρησμό από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με το Cretalive, η γυναίκα νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, και σήμερα Ανακρίτρια και Εισαγγελέας μετέβησαν στο νοσοκομείο για την απολογία της.

Τόσο εκείνης η υγεία όσο και του ηλικιωμένου συζύγου της επιβαρύνθηκαν λόγω του καπνού, ενώ ο άνδρας παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου σε σταθερή κατάσταση, ωστόσο η υγεία του είναι βεβαρημένη.

Σε αντίθεση με ό,τι είχε προκύψει προανακριτικά, σήμερα η ηλικιωμένη υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να βάλει φωτιά, ενώ τις τελευταίες δύο μέρες, ο σύζυγός της που είναι πολύπαθο, υπέφερε από πόνους στην πλάτη.

Έτσι, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε η ηλικιωμένη, πήγε να του κάνει βεντούζες και προκλήθηκε φωτιά από το οινόπνευμα.

Η δικηγόρος της οικογένειας κ. Μαρίνα Παναγιωτάκη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δήλωσε στο Cretalive:

“Σήμερα, αργά το μεσημέρι, σε δημόσιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, η εντολέας μου, έδωσε τις κατάλληλες εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου και της Εισαγγελέως προς απόκρουση των κακουργηματικών κατηγοριών της απόπειρας σε ανθρωποκτονία και του εμπρησμού. Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ένα ανθρώπινο σφάλμα και ότι η ανάφλεξη οφείλεται στην εσφαλμένη εφαρμογή θεραπευτικής πρακτικής με τη χρήση οινοπνεύματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας η κατηγορούμενη ρωτούσε για την υγεία του συζύγου της και ζήτησε να επικοινωνήσει με τα τρία παιδιά της. Τόνισε ότι με τον άνδρα της είναι εξήντα χρόνια μαζί και ότι είναι πολύ αγαπημένο ζευγάρι και ψελλίζοντας είπε: “Ήταν η κακιά ώρα”. Μετά από σύμφωνη γνώμη της κας Εισαγγελέως, η κα. Ανακρίτρια διέταξε την παρακολούθηση της κατηγορουμένης από ειδικό ψυχικής υγείας, χωρίς να της επιβάλει προσωρινή κράτηση. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την έκβαση της απολογίας και η Δικαιοσύνη για άλλη μία φορά έδειξε το ανθρώπινο της πρόσωπο”.

Recommended For You