Λέσβος: Ανοίγουν στόματα μετά τον βιασμό 14χρονης από αστυνομικό – Δεν αποκλείονται νέες καταγγελίες

Μετά το αρχικό σοκ και την παγωμάρα στην τοπική κοινωνία της Λέσβου φαίνεται πως ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα.

Ο 53χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης αθλήτριάς του φέρεται να έστελνε συνεχώς μηνύματα με αισχρό περιεχόμενο και σε άλλες γυναίκες, ακόμα και σε αθλήτριες που προπονούσε πριν από λίγα χρόνια.

Ωστόσο, μέχρι τώρα κανείς δεν είχε μιλήσει, αφού υπήρχαν φωνές που απέτρεπαν τα θύματα από το να αποκαλύψουν την αλήθεια. Σε τέτοιες μικρές κοινωνίες είναι πιο δύσκολο κάποιος να μιλήσει.

Οι αποκαλύψεις είναι συνεχείς, με τον 53χρονο να έχει χτυπήσει το κορίτσι, όταν αρνήθηκε να υποκύψει στις αρρωστημένες ορέξεις του, και την φόβιζε, ώστε να κρατήσει το στόμα της κλειστό.

Οι αστυνομικοί αναζητούν και άλλα στοιχεία, ενώ απαντήσεις αναμένεται να δώσουν το τάμπλετ, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα κινητά του τηλέφωνα, με τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ να ζητούν από την Εισαγγελία ολική άρση του απορρήτου για το σύνολο των ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ψάχνει αν ο άνδρας είχε δημιουργήσει και άλλα προφίλ όχι μόνο στο Facebook, αλλά και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Ο 53χρονος αστυνομικός και προπονητής βόλεϊ αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας (01.08.2022) στον ανακριτή Λέσβου.

«Δεν δεχόμαστε τη συγγνώμη του»

Έξω από τα δικαστήρια της Λέσβου οι γονείς της 14χρονης όπως είπαν θα τον περιμένουν. Η μητέρα της ανέφερε χαρακτηριστικά στον Alpha. «Θέλω να τον δω απλά. Δεν θα του πω κάτι γιατί σίγουρα δεν θα μπορέσω να πάω κοντά. Απλά θέλω να τον κοιτάξω μέσα στα μάτια. Να καταλάβει τι έκανε, που δεν νομίζω να έχει καταλάβει τι έκανε. Ένα γιατί με «τρώει» εμένα που δεν μπορεί να μου το απαντήσει ο κύριος. Το κτήνος μάλλον, όχι κύριος».

Στο ενδεχόμενο ο 53χρονος να ζητήσει συγγνώμη η μητέρα είναι κατηγορηματική. «Όχι δεν την δεχόμαστε την συγγνώμη. Το μωρό μας είναι πολύ χάλια ψυχολογικά και μια συγγνώμη δεν φτάνει για να επουλωθούν οι ζημιές. Όχι δεν θα δεχτώ καμιά συγγνώμη. Όσο πάει θα το τραβήξω. Δεν θα αφήσω τίποτα να κουκουλωθεί. Γιατί δεν είναι μόνο το δικό μου παιδί. Πρέπει να προστατεύσουμε και άλλα παιδιά».

Το ψεύτικο προφίλ του 53χρονου ήταν κλειδωμένο και το είχε ανοίξει το 2018. «Προφανώς δεν θα ενοχλούσε μόνο τη μικρή μου. Λογικά θα δουν και άλλα μηνύματα. Θέλω να προστατεύσω και άλλα παιδιά για τον λόγο, ότι δεν πρόλαβα το δικό μου. Πρόλαβα τουλάχιστον να μην την κακοποιεί για χρόνια», λέει η μητέρα της.

Το κορίτσι παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο και έχει στο πλευρό της όλη την τοπική κοινωνία. «Στην αρχή φοβόταν ότι δεν θα της μιλάει κανείς, αλλά όλοι είναι μαζί της. Αύριο περιμένουμε να έρθει όλη η ομάδα σπίτι μας. Την ευχαριστούν πάρα πολύ μέσω μηνυμάτων γι αυτό που έκανε, γιατί έσωσε πολλά παιδιά».

Μιλώντας στον Alpha ο πατέρας της είπε μεταξύ των άλλων… «Την φοβέριζε να μην πει τίποτα σε κανέναν. Την είχε χτυπήσει μια δυο φορές, τρεις δεν ξέρω. Μια κατά την πράξη και μία που της είχε πει να ανοίξει την κάμερα, η μικρή δεν το έκανε και όταν πήγε στην προπόνηση την χτύπησε. Για μένα είναι κτήνος αυτός ο άνθρωπος. Σαν αστυνομικό του είχαμε και πλήρη εμπιστοσύνη, όχι μόνο εγώ».

[Πηγή]

Recommended For You