Λίστα αναμονής από την Google για δικό της ChatGPT

Από χθες, Τρίτη 21/3 μπορούν πλέον να εγγραφούν σε μία λίστα αναμονής για να αποκτήσουν πρόσβαση στο «Bard» το νέο εργαλείο chatbot τεχνητής νοημοσύνης της Google, που αναμένεται να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του ChatGPT.

Σύμφωνα με το CNNi η Google υπόσχεται ότι με το εργαλείο αυτό οι χρήστες θα μπορούν να συγγράφουν δοκίμια, να σχεδιάσουν το baby shower ενός φίλου και να αποφασίσουν τι θα φάνε το μεσημέρι με βάση το τι υπάρχει στο ψυγείο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα λανσάρει το «Bard» στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να επεκτείνει τη λειτουργία του σε περισσότερες χώρες και γλώσσες στο μέλλον.

Αυτή η είδηση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Google, η Microsoft, το Facebook και άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανταγωνίζονται στην ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στον απόηχο της πρόσφατης, επιτυχίας του ChatGPT.

Την περασμένη εβδομάδα η Google ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει AI εργαλεία στις εφαρμογές των Gmail, Sheets και Docs.

Η Google παρουσίασε το Bard τον μήνα Φεβρουάριο, ωστόσο μια ανακριβής απάντηση σε μια ερώτηση σχετικά με ένα τηλεσκόπιο κόστισε στην μητρική εταιρεία της Google, την Alphabet υποχώρηση των μετοχών της κατά 7,7% και εξαϋλώνοντας 100 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγοραία αξία της.

Όπως και το ChatGPT που κυκλοφόρησε τέλη Νοεμβρίου από την εταιρεία ερευνών AI OpenAI, το «Bard» βασίζεται σε ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο. Αυτά τα μοντέλα εκπαιδεύονται σε τεράστιους όγκους δεδομένων στο διαδίκτυο, προκειμένου να παράγουν απαντήσεις σε ερωτήματα των χρηστών. Η τεράστια απόκριση του κόσμου στο ChatGPT φέρεται να ώθησε τη διοίκηση της Google να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος του.

Ωστόσο, η λανθασμένη απάντηση του Bard στην ερώτηση για το τηλεσκόπιο ανέδειξε την πρόκληση που αντιμετωπίζουν εταιρείες όπως η Google με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα είδη υπάρχοντα προϊόντα τους. Τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα μπορούν να παρουσιάσουν μια σειρά ζητημάτων, όπως η διαιώνιση προκαταλήψεων, η αναπαραγωγή ανακριβώς γεγονότων και η παρουσίαση απαντήσεων με επιθετικό τρόπο.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη συνθήκη αυτή, η Google προειδοποίησε δημοσίως ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης «δεν είναι αλάνθαστα». Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε πως θα συνεχίζει να επιδιώκει την ανατροφοδότηση από τους χρήστες των εργαλείων της για να βελτιώσει τα συστήματά της και να προσθέσει νέες «δικλείδες ασφαλείας, όπως το ανώτατο όριο του αριθμού των ερωτημάτων που μπορούν να τεθούν σε έναν «διάλογο» με το «Bard», προκειμένου να αξιοποιούνται μόνο χρήσιμες και εντός θέματος πληροφορίες».

Ενόσω οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να «κοντράρουν» τo ChatGPT, η OpenAI, «απάντησε» την προηγούμενη εβδομάδα με την κυκλοφορία του GPT-4, τη νέα γενιά του ChatGPT, αλλά και το νέο πρόγραμμα περιήγησης Bing της Microsoft, με παρόμοιες διασφαλίσεις.

Recommended For You