Μιχάλης Λαγουμιτζής: Ο Ρομπέν των Πολιτών

Ο «Ρομπέν των Δασών» είναι ένας αστικός θρύλος της που με το πέρασμα του χρόνου απέκτησε την φήμη της προσφοράς και της βοήθειας. Πέρα από αυτόν όμως και άλλους φανταστικούς ήρωες, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ως δύναμη τους την αγκαλιά και την αγάπη του κόσμου και κάνουν δράσεις με μοναδικό κίνητρο να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, τέτοιους καθημερινούς σύγχρονους ήρωες έχει αναδείξει και η πόλη μας και σήμερα θα μιλήσουμε για έναν από τους βασικούς πρωτοστάτες στον τομέα του εθελοντισμού και της προσφοράς στο δικό του «δάσος του Σέργουντ», τη Νίκαια τον Ρέντη.

Η πόλη μας έχει τον δικό της «Ρομπέν» που ακούει στο όνομα Μιχάλης Λαγουμιτζής. Είναι ένας Εκπαιδευτικός και ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς – όντας και Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης μας- ο οποίος έχει κάνει πραγματικά έργο διότι έχει νοιαστεί αληθινά γι’ αυτό τον τόπο. Έχει προσφέρει ως Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής και ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, ως Δημοτικός Σύμβουλος αλλά πάνω απ’ όλα ως άνθρωπος και εθελοντής, με κάθε τρόπο είτε κοινωνικά είτε πολιτισμικά είτε ανθρωπιστικά. Μερικές από τις δράσεις που έχει κάνει είναι:

– Το 1ο Ειδικό σχολείο του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη που μέχρι τότε αναγκάζονταν οι γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε άλλους δήμους

Εκπαιδευτική Ρομποτική με την εθελοντική συνεργασία της κας Ηλιοπούλου Λίλιαν στα σχολεία του Δήμου μας

-Το καταπληκτικό γκράφιτι στο 14ο Δημ. Σχολείο στο Μπλόκο της Κοκκινιάς

– Ανακαίνιση, διακόσμηση, φωτισμό Led στα περισσότερα σχολεία

– Βοήθεια σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Δήμου

– Εύρεση εργασίας σε άνεργους δημότες

Ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Σάμου

– Ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Εύβοιας

Ανθρωπιστική βοήθεια  στον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας

και άλλες πολλές δράσεις.

Αρκετές από τις δράσεις του έγιναν με τη συνεργασία της κας Ηλιοπούλου Λίλιαν (Δράση Νίκαιας)

 

Εδώ και μία 5ετία άσχετα από τις κρίσεις που έχουν υπάρξει και τις δυσκολίες που χρειαζόταν να αντιμετωπιστούν, πάντα έμεινε πιστά στο πλευρό της Εθελοντικής Ομάδας «Δράση Νίκαιας» υποστηρίζοντας αυτή και κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς προσφέροντας στήριξη στους συνανθρώπους μας.

Ως εκπαιδευτικός είναι ένας από τους πιο ενάρετους και ευσυνείδητους δασκάλους και γι’ αυτό μόνο καλά λόγια έχουν να πουν γι’ αυτόν γονείς και μαθητές.

Ο κος Μιχάλης Λαγουμιτζής έχει υπάρξει επιπλέον συγγραφέας αλλά πέρα από βιβλία έχει γράψει και τη λέξη «χαμόγελο» σε τόσους συμπολίτες μας – μερικές φορές και χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι- κάνοντας ασταμάτητη δράση διαρκώς εντός κι εκτός των συνόρων της πόλης μας διότι είναι ένας εκπαιδευτικός που μας διδάσκει καθημερινά τι σημαίνει προσφορά.

Recommended For You