Μέισι Γκρέι για τρανς άτομα: «Το γεγονός ότι αλλάζεις μέρη του σώματός σου δεν σε κάνει γυναίκα»

Οι δηλώσεις της τραγουδίστριας της R&B που θα συζητηθούν

Σε δηλώσεις που αναμένεται να συζητηθούν σχετικά με τα τρανς άτομα προχώρησε η Μέισι Γκρέι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον βρετανό παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν.

Μεταξύ άλλων, η τραγουδίστρια της R&B είπε ότι δεν πιστεύει ότι πρέπει να επιτρέπεται στις διεμφυλικές γυναίκες να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις ενάντια σε αθλήτριες που έχουν γεννηθεί γυναίκες.

Η 54χρονη εξήγησε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να απευθύνεται σε τρανς άτομα χρησιμοποιώντας τις αντωνυμίες και τις καταλήξεις της επιλογής τους, εφόσον αυτό επιθυμούν. «Αν θες να σε αποκαλώ “εκείνη” θα το κάνω, επειδή είναι αυτό που θες, αλλά αυτό δεν σε κάνει γυναίκα, απλά και μόνο επειδή σε λέω “εκείνη” και επειδή υποβλήθηκες σε χειρουργική επέμβαση».

Αναγνωρίζοντας ότι η άποψή της πάνω σε αυτό το ζήτημα μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις η Μέισι Γκρέι είπε ότι «επειδή αλλάζεις μέρη του σώματός σου, αυτό δεν σε κάνει γυναίκα, λυπάμαι».

«Μια γυναίκα βιώνει μια τελείως μοναδική εμπειρία και το χειρουργείο και η ανακάλυψη του εαυτού σου δεν το αλλάζουν αυτό» σημείωσε η τραγουδίστρια, εξηγώντας ότι τα χρόνια που περνάει μια γυναίκα ως μικρό κορίτσι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση: «Δεν μπορείς να το έχεις αυτό απλώς επειδή θέλεις να είσαι γυναίκα».

Αναφορικά με τη συγγραφέα των βιβλίων του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που έχει επικριθεί έντονα το τελευταίο διάστημα για τις απόψεις της σχετικά με τις διεμφυλικές γυναίκες, η Μέισι Γκρέι υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να αποκαλούμε έναν άνθρωπο τρανσφοβικό μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνούμε μαζί του. «Υπάρχει γενικά μια έντονη επικριτική διάθεση και “λιθοβολισμός” ανθρώπων που λένε την αλήθεια τους, καταλαβαίνεις τι εννοώ;» κατάληξε η καλλιτέχνιδα.

πηγή: protothema.gr

Recommended For You