Μίλτος Τεντόγλου: Ο Βανγκ στο φινάλε άφησε δεύτερο τον Τεντόγλου με 8,32μ.!

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο μήκος, καθώς «πέταξε» στα 8,32μ. χάνοντας από τον απίστευτο Βανγκ στο τελευταίο άλμα.

Ωστόσο, με την «σφραγίδα» του Γιώργου Πομάσκι, ο αθλητής από τα Γρεβενά γράφει ιστορία καθώς έφτασε για άλλη μία διοργάνωση στο βάθρο, κάνοντας τον καλύτερο τελικό της καριέρας του, με άλματα σταθερά πάνω από τα 8,20μ.

Το πρώτο άλμα

Το πρώτο άλμα του Μίλτου ήταν πολύ μεγάλο (κοντά στα 8,40μ.), ωστόσο βγήκε άκυρο για 3 μόλις εκατοστά.

Αυτό τον ανάγκασε να πάει πιο προσεκτικά στο δεύτερο. Το προβάδισμα μετά την πρώτη προσπάθεια είχε ο Σρισανκάρ με άλμα μόλις στα 7,96μ., καθώς είχαμε αρκετά άκυρα άλματα και μέτριες προσπάθειες από τους υπόλοιπους. Ο Μίλτος παρά το άκυρο, έδειχνε με διαφορά καλύτερος από όλους.

Το δεύτερο άλμα

Το δεύτερο άλμα ήταν αυτό που έβαλε την υποθήκη για το βάθρο και προφανώς το χρυσό… Πέταξε στα 8,30μ. και πέρασε με διαφορά μπροστά στην πρώτη θέση, αγχώνοντας τους υπόλοιπους.

Ο Ελβετός Εχάμερ με 8,16μ. και ο Κουβανός Μασό με 8,15μ. ακολούθησαν πίσω από τον Μίλτο στο δεύτερο άλμα, όπου έμειναν χαμηλά όλοι οι άλλοι άλτες. Δύο άκυρα είχε ο Χασιόκα που είχε μπει με το καλύτερο άλμα στα προκριματικά.

Το τρίτο άλμα

Στα ίδια επίπεδα πήδηξε ο Τεντόγλου καθώς έκανε άλμα στα 8,29μ. Δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένος από το άλμα του, που ωστόσο τον κράτησε πρώτο στα μισά του αγώνα.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε με το τέλος του αγώνα για τον Μόντλερ, που θεωρητικά ήταν ο βασικός αντίπαλος του Μίλτου, αλλά το 7,81μ. που έκανε δεν τον έβαλε στην 8αδα για να συνεχίσει με τα επόμενα τρία άλματα. Εξω έμεινε και ο Χασιόκα που μπήκε στον τελικό με την καλύτερη επίδοση, αλλα έκανε 7,86μ. και έμεινε δέκατος.

Το τέταρτο άλμα

Οι Τεντόγλου, Εχάμερ, Μασό, ΜακΚάρτερ, Ντέντι, Βανγκ, Σρισανκάρ και Κασέρες συνέχισαν στον αγώνα. Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Ο Μίλτος έκανε 8,24μ. συνεχίζοντας τα σταθερά του άλματα εκεί κοντά, χωρίς να είναι ευχαριστημένος.

Ομως οι υπόλοιποι παρέμειναν πίσω καθώς Εχάμερ και Μασό δεν κατάφεραν να βελτιωθούν κι έμειναν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Το πέμπτο άλμα

Ο Μίλτος συνέχισε να είναι σταθερός και βελτίωσε κι άλλο την επίδοσή του. Προσγειώθηκε στα 8,32μ. που δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας.

Το έκτο άλμα

Από το πουθενά ο Βανγκ στο τελευταίο του άλμα έκανε 8,36μ. και έβαλε τον Μίλτο με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Εχάμερ εξασφάλισε το χάλκινο με το 8,16μ. και ο Μίλτος μπήκε για το τελευταίο του άλμα. Ηταν όμως 8,20μ. και έμεινε στο αργυρό μετάλλιο.

Η κατάταξη του τελικού

Βανγκ (Κίνα) 8,36μ.

Τεντόγλου 8,32μ.

Εχάμερ (Ελβετία) 8,16μ.

Μασό (Κούβα) 8,15μ.

ΜακΚάρτερ (ΗΠΑ) 8,04μ.

Ντέντι (ΗΠΑ) 8,02μ.

Σρισανκάρ (Ινδία) 7,96μ.

Κασέρες (Ισπανία) 7,93μ.

Πίνοκ (Τζαμάικα) 7,88μ.

Χασιόκα (Ιαπωνία) 7,86μ.

Μόντλερ (Σουηδία) 7,81μ.

Φρέιν (Αυστραλία) 7,80μ.

Πηγή: gazzetta.gr

Recommended For You