Μετά το « Ίδρυμα ΣΤ. Νιάρχος» και το «Ίδρυμα Ωνάση» στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη!

Ένα νέο, σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο στου Ρέντη! Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη σε μήνυμά του στα Κοινωνικά Δίκτυα, ανέφερε πως λίγοι γνωρίζουν ότι η πόλη του Ρέντη εξελίσσεται σε πολιτιστική κοιτίδα της Αττικής και ότι στα λίγα επόμενα χρόνια θ΄ αποτελεί σημείο αναφοράς για τις τέχνες και τον αθλητισμό!

Εκτός από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και το μεγάλο κτιριακό συγκρότημα που πρόκειται να ανεγερθεί σε χώρο 9,5 στρεμμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος «Γήπεδο Ζωής» με επικεφαλής τον εκ της περιοχής, Παναγιώτη Γιαννάκη, ένα ακόμη ίδρυμα, το Ίδρυμα Ωνάση επίλεξε τον Ρέντη για τη λειτουργία ενός σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου υψηλών προδιαγραφών.

Η επένδυση θα γίνει στο χώρο που στεγάζονταν ένα παλιό μηχανουργείο της πόλης (οδός Λεγάκη 7) το οποίο αγοράστηκε από το Ίδρυμα Ωνάση και όταν ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση του κτιρίου θα εμφανίζει τις εικόνες των δύο παρακάτω φωτογραφιών.

Τα 3 Θεατρικά του Βασίλη Μπισμπίκη

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει επίσης στο μήνυμά του, ότι από τον περασμένο Οκτώβριο στον υπόγειο χώρο του κτιρίου, με την παραχώρηση της «Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση» λειτουργεί η θεατρική στέγη του καταξιωμένου σκηνοθέτη/ηθοποιού Βασίλη Μπισμπίκη υπό την επωνυμία «Τεχνοχώρος Καρτέλ» με τρία θεατρικά έργα υπό τη δική του σκηνοθετική καθοδήγηση. (δείτε τη σχετική φωτογραφία). Πρόκειται για τις παραστάσεις, «Ο Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου , τα «Κόκκινα Φανάρια» βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέκου Γαλανού και «Άνθρωποι και ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ.

Γ.Ιωακειμίδης: Δεν γνωρίζω άλλον Δήμο, εκτός της Αθήνας να επιλέγεται από τα κορυφαία Ιδρύματα Ι.Σ.Ν. & Onnasis Foundation

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος δεν γνωρίζει εκτός του Δήμου της Αθήνας, να υπάρχει άλλος Δήμος που να έχει το προνόμιο του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη να επιλέγεται από τα δύο μεγάλα και έγκυρα Ιδρύματα της χώρας, «Ωνάσης» και «Σταύρος Νιάρχος» ως τόπος ανάδειξης και λειτουργίας δύο υπερσύγχρονων κτιριακών συγκροτημάτων με δράσεις που θα απευθύνονται σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε στο μήνυμά του, τις διοικήσεις των δύο Ιδρυμάτων και όπως είχε την ευκαιρία να πει από κοντά στους ανθρώπους που τα εκπροσωπούν, η Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τιμήσει την εμπιστοσύνη τους και να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην επιτυχία τους.

Recommended For You