Με ελληνική σημαία το νέο δεξαμενόπλοιο της Maran Tankers

To δεξαμενόπλοιο “Μαρί Αγγελικούση”,  το νέο απόκτημα της Maran Tankers Management του ομίλου Αγγελικούση έχει προστεθεί σε έναν από τους πιο ισχυρούς και μεγάλους ελληνικούς στόλους παγκοσμίως. 

Το δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC διαθέτει χωρητικότητα 320.500 dwt, έχει ελληνική σημαία και  ναυπηγήθηκε με μηχανή κατανάλωσης διπλού καυσίμου και παρελήφθη από τη Samsung Heavy Industries (SHI). Ο σχεδιασμός του πλοίου έχει βελτιστοποιηθεί με στόχο την υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα αλλά και τη μείωση του περιβαλλοντικού αντικτύπου, ενώ συνιστά ένα από τα φιλικότερα προς το περιβάλλον VLCCs του παγκόσμιου στόλου.

Το όνομα του πλοίου είναι φόρο τιμής στη σύζυγο – και γιαγιά της Μαρίας Αγγελικούση – του ιδρυτή του ομίλου, τον Αντώνη Ι. Αγγελικούση, το όνομα του οποίου κοσμεί το προηγούμενο παρόμοιου τύπου δεξαμενόπλοιο που παραδόθηκε στον όμιλο τον Ιανουάριο, ενώ ένα χρόνο πριν μπει στην οικογένεια της Maran και το LNG ” Γιάννης Αγγελικούσης”.

Επιπλέον, τα συγκεκριμένα πλοία δεν είναι τα μοναδικά που αποτίουν φόρο τιμής σε ιστορικές προσωπικότητες του Ομίλου Αγγελικούση. Tον Μάρτιο του 2022 ο όμιλος Αγγελικούση είχε παραλάβει το LNG carrier Jonh A. Angelicoussis, αποτίοντας φόρο τιμής στον αείμνηστο Γιάννη Α. Αγγελικούση.

Η Maran Tankers Management είναι θυγατρική εταιρεία Oil Tanker Shipping του Ομίλου Angelicoussis Shipping Group και διαθέτει συνολικά 52 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 14.028.799 dwt. Η εταιρεία ναυπηγεί  ακόμα τρία πλοία, ενώ ο όμιλος ναυπηγεί συνολικά 17 πλοία.

Πηγή: capital.gr

Recommended For You