Με 6 παίκτες στην 11άδα, με 14 ώρες χωρίς νερό και φαγητό ο Ολυμπιακός

Το Ραμαζάνι ξεκίνησε και ο Ολυμπιακός καταστρώνει ειδικό σχέδιο για τους 10 μουσουλμάνους παίκτες του. Τι «έδειξε» το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Το Ραμαζάνι, είναι θρησκευτική μουσουλμανική εορτή νηστείας. Αποτελεί ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους, κατά τον οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου οι κανόνες του να αποτελέσουν οδηγό της ζωής τους. Σε όλο το χρονικό διάστημα του Ραμαζανιού, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του ηλίου, από κάθε είδους τροφή, ακόμη και νερό. Όχι, δεν είναι η ώρα των θρησκευτικών. Είναι ώρα να καταλάβει κανείς, όσο γίνεται, πόσο δύσκολο είναι για τους Μουσουλμάνους αθλητές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο 100% στις υποχρεώσεις τους σε αυτό το διάστημα. Θέμα που καλείται να αντιμετωπίσει κι ο Ολυμπιακός.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός είχε στο αρχικό σχήμα του συνολικά 5 μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι από τις 06:00 το πρωί ώς της 08:00 το απόγευμα, όταν και δύει ο ήλιος στην Αθήνα, όχι μόνο δεν τρώνε, αλλά δεν πίνουν ούτε νερό. Σχεδόν 14 ώρες χωρίς τροφή και νερό!

Βεβαίως, για αθλητές που η διατροφή τους, όπως και η προπόνηση που κάνουν, απέχει πολύ από ενός… κανονικού αθλούμενου ανθρώπου, ένα τέτοιο σοκ στον οργανισμό είναι πάρα πολύ ισχυρό, ειδικά τις πρώτες ημέρες, έως ότου προσαρμοστεί ο οργανισμός τους. Και για αυτόν τον λόγο η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο αντοχών και απόδοσης, είναι μια πρόκληση

Το Ραμαζάνι ξεκίνησε την 1η Απριλίου και ολοκληρώνεται την 1η Μαΐου. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ (03/04) οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν ήδη τρεις ημέρες νηστείας (Λαλά, Σισέ, Εμβιλά, Αγκιμπού, Μ. Καμαρά, Ελ Αραμπί). Μάλιστα, δεν μπορούσαν να φάνε ή να πιούν οτιδήποτε έως την έναρξη του αγώνα με την Ενωση, καθώς το ματς ξεκίνησε στις 20:00!

Μια λεπτομέρεια που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι όσοι τηρούν τους κανόνες του Ραμαζανιού, ξυπνούν πριν τις 06:00 το πρωί και την ανατολή του ηλίου, με σκοπό να φάνε και να πιούνε νερό, ώστε να αντέξουν τις… ατελείωτες ώρες που διαρκεί η νηστεία.

Αξίζε σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει συνολικά 10 Μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές (σ.σ. Μπα, Λαλά, Σισέ, Μ. Καμαρά, Εμβιλά, Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά, Ελ Αραμπί, Αλγκασίμ Μπα, Κινκουέ), κάτι που δυσκολέυει τους ανθρώπους του συλλόγου, καθώς οι αρμόδιοι αναζητούν τρόπους, ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους και να μην επηρεαστεί η απόδοσή τους. Κάτι που συνεπάγεται πολύ προσεκτική διατροφή, ώστε ο οργανισμός τους να αντέξει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις ξεκίνησε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όλοι οι μουσουλμάνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού άρχισαν να πίνουν νερό, ηλεκτρολύτες και ό,τι χρειαζόταν, ώστε να μπορέσουν να αντέξουν τον αγώνα. Με τους ερυθρόλευκους παίκτες να επιδεικνύουν πολύ καλή αντίδραση, καθώς ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, η απόδοσή τους αντί να πέσει, βελτιώθηκε!

{https://www.to10.gr/}

Recommended For You