Μητσοτάκης σε πρωθυπουργό Τσεχίας: Η Ελλάδα διεκδικεί ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση

O πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει με εθνικά μέτρα την κοινωνία, θα συνεχίσει όμως να διεκδικεί ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση

Θέματα κρίσιμα για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους πολίτες, όπως η ενεργειακή κρίση και η ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του της Τσεχίας και προεδρεύοντα του Συμβουλίου της Ε.Ε., Πετρ Φιάλα.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει με εθνικά μέτρα την κοινωνία, θα συνεχίσει όμως να διεκδικεί ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση, καθώς κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή αυτή κρίση μόνος του.

Οι δύο πρωθυπουργοί μίλησαν ακόμη για την πορεία υλοποίησης των προτεραιοτήτων της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. και αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ουκρανία και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Recommended For You