Αν θεωρούσατε τον Μπιλ Γκέιτς φίλο των κρυπτονομισμάτων και των NFTs (ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία), καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

Όπως φαίνεται, ο πασίγνωστος ιδρυτής της Microsoft και δισεκατομμυριούχος επενδυτής, είναι κάθε άλλο παρά φαν.

«Αυτές οι τάσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων βασίζονται 100% στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου», δήλωσε ο ίδιος την Τρίτη σε συνέδριο TechCrunch, αναφερόμενος στο οικονομικό κόνσεπτ, το οποίο προτείνει ότι μερικές φορές κάποιος μπορεί να κερδίσει χρήματα μέσω της αγοράς υπερτιμημένων περιουσιακών στοιχείων,  αν αυτά μπορούν αργότερα να μεταπωληθούν σε ακόμη υψηλότερη τιμή.

Αντίθετα, ο Γκέιτς είπε ότι προτιμά τις ντεμοντέ επενδύσεις που μπορούν να παράγουν απτά αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα αγροκτήματα ή εργοστάσια ή μια εταιρεία που παράγει προϊόντα.

«Έχω συνηθίσει σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως μια φάρμα όπου υπάρχει παραγωγή ή σαν μια εταιρεία όπου παράγουν προϊόντα», είπε.

Μάλιστα, για άλλη μια φορά ο Γκέιτς επισήμανε πως δεν έχει κανένα κρυπτονόμισμα ή NFT, τονίζοντας:

«Δεν εμπλέκομαι σε αυτά».

Μάλιστα, ο Γκέιτς άφησε να εννοηθεί πως υποπτεύεται ότι όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί ως τρόποι να αποφεύγεται η φορολόγηση και οι κανόνες της κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Προφανώς, οι ακριβές ψηφιακές εικόνες πιθήκων θα βελτιώσουν πάρα πολύ τον κόσμο…».

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα καταρρέουν.

Το Bitcoin έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021.

Από τότε, το πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει χάσει τα δύο τρίτα της αξίας του, πέφτοντας κάτω από τα 23.000 δολάρια την Τρίτη.

Πηγή: cnn.gr