Μυστήριο με εξαφάνιση δισεκατομμυριούχου στην Κίνα – Βουτιά της μετοχής

Μυστήριο επικρατεί στην Κίνα με την εξαφάνιση του κινέζου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία  Μπάο Φαν, ιδρυτή της  China Renaissance, μεγάλης ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας, ειδικευμένης στις τοποθετήσεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Το γεγονός γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η εταιρεία χωρίς να δώσει καμία περαιτέρω εξήγηση ενώ η μετοχή της έκανε ελεύθερη πτώση στις πρωινές συναλλαγές.

Ο κινέζος επιχειρηματίας, πασίγνωστος στους κύκλους του τομέα της τεχνολογίας στη χώρα του, εξαφανίστηκε, ανακοίνωσε η εταιρεία συμμετοχών και επενδυτική τράπεζα που έχει ιδρύσει, η μετοχή της οποίας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η China Renaissance “δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει με τον (πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της) Μπάο Φαν”, ανέφερε αργά χθες Πέμπτη η εταιρεία, χωρίς άλλες εξηγήσεις.

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, όπως το Caixin, που ειδικεύεται σε οικονομικά θέματα, είναι αδύνατη οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Μπάο Φαν από την αρχή της εβδομάδας.

Η μετοχή της China Renaissance έχανε νωρίτερα ως και το 30% της αξίας της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, στο οποίο είναι εισηγμένη.

Το γεγονός πως ο κ. Μπάο “δεν είναι διαθέσιμος” δεν επηρεάζει “τη δραστηριότητα ή/και τις λειτουργίες της εταιρείας, οι οποίες συνεχίζονται κανονικά”, διαβεβαίωσε η επενδυτική εταιρεία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Όταν επικοινώνησε μαζί της το Γαλλικό Πρακτορείο, η China Renaissance ανέφερε πως δεν έχει να κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο.

Η εταιρεία, που απασχολεί 700 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, είναι παρούσα μεταξύ άλλων στη Σιγκαπούρη και στις ΗΠΑ. Ο Μπάο Φαν προτού την ιδρύσει εργάστηκε επί σειρά ετών στις Crédit Suisse και Morgan Stanley.

Πηγή: capital.gr

Recommended For You