Μυστήριο με νεκρές αδερφές, βρήκαν τα πτώματα ένα μήνα μετά μέσα στο σπίτι τους στο Σίδνεϊ (βίντεο)

Ο θάνατος δύο αδελφών από τη Σαουδική Αραβία, που βρέθηκαν νεκρές σε διαφορετικά δωμάτια στο διαμέρισμά τους στο Σίδνεϊ, παραμένει μυστήριο για την αστυνομία περισσότερο από ένα μήνα μετά την ανεύρεση των πτωμάτων τους.

Οι γυναίκες, οι οποίες αναγνωρίστηκαν ως η 24χρονη Asra Abdullah Alsehli και η 23χρονη Amaal Abdullah Alsehli, βρέθηκαν στα κρεβάτια τους στο νοτιοδυτικό προάστιο του Σίδνεϊ Canterbury στις 7 Ιουνίου.

Δεν υπήρχαν ορατά σημάδια διάρρηξης, ούτε τραυματισμοί στα πτώματα, αλλά η αστυνομία αντιμετωπίζει τους θανάτους ως “ύποπτους” επειδή δεν έχει προσδιοριστεί η αιτία θανάτου.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, η ντετέκτιβ Insp Claudia Allcroft απηύθυνε έκκληση στο κοινό να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις αδελφές, παραδεχόμενη ότι οι αρχές γνωρίζουν ακόμη πολύ λίγα γι’ αυτές.

“Κάνουμε έκκληση για πληροφορίες επειδή δεν γνωρίζουμε πολλά για τα κορίτσια. Η έρευνά μας βρίσκεται σε εξέλιξη και σε συνεννόηση με τον ιατροδικαστή, αποφασίσαμε να δώσουμε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους και κάναμε έκκληση για πληροφορίες”.

Παρά τη σύσταση ομάδας κρούσης από τους ντετέκτιβ του Burwood, ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθαναν οι αδελφές.

Ο Allcroft δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η αστυνομία είχε μιλήσει μόνο με δύο άτομα που γνώριζαν τις αδελφές, προσθέτοντας ότι οι αρχές πιστεύουν ότι οι γυναίκες “έμοιαζαν να μένουν κλειστές στον εαυτό τους”. Οι δύο γυναίκες είχαν φτάσει από τη Σαουδική Αραβία το 2017.

Η ντετέκτιβ Claudia Allcroft δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι γυναίκες πέθαναν στις αρχές Μαΐου – ένα μήνα πριν τα αποσυντεθειμένα λείψανά τους αποκαλυφθούν από τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει την αιτία του θανάτου τους.

Ο Allcroft δήλωσε ότι το γεγονός ότι ήταν τόσο λίγα γνωστά για την υπόθεση καθιστά το θέμα και τις συνθήκες του θανάτου τους ύποπτες.

“Τα κορίτσια ήταν 23 και 24 ετών και πέθαναν μαζί στο σπίτι τους. Δεν γνωρίζουμε την αιτία θανάτου και είναι ασυνήθιστο λόγω της ηλικίας τους και της φύσης του θέματος”, δήλωσε.

Η αστυνομία εξακολουθεί να περιμένει τις τοξικολογικές εκθέσεις και επιβεβαίωσε ότι επισκέφθηκε τη μονάδα στα μέσα Μαρτίου μετά από τηλεφώνημα του διαχειριστή του κτιρίου, ο οποίος ανησυχούσε αφού κάποια τρόφιμα είχαν αφεθεί στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου.

Είπαν ότι σε εκείνο το στάδιο “δεν τέθηκε κανένα ζήτημα”.

Μία από τις αδελφές ήταν ιδιοκτήτρια επιχείρησης, αν και η αστυνομία δεν μπορούσε να επεκταθεί στο τι είδους επιχείρηση ήταν αυτή και αν υπήρχαν κάποια στοιχεία εκεί.

Το θέμα βρίσκεται ακόμη ενώπιον του ιατροδικαστή με την αστυνομία να περιμένει την έκθεση.

Οι αδελφές βρέθηκαν στη μονάδα τους στο Καντέρμπουρι στις 7 Ιουνίου, αφού ο ιδιοκτήτης τους είχε αναφέρει ότι δεν λάμβανε ενοίκιο για αρκετές εβδομάδες.

“Η κοινότητα του Burwood είναι μια μικρή και στενή κοινότητα και ελπίζουμε ότι κάποιος μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει τους ερευνητές μας – είτε μέσω θεάσεων, είτε μέσω όσων γνώριζαν τις αδελφές και μπορεί να έχουν κάποιες πληροφορίες για τις κινήσεις τους πριν από το θάνατό τους”, δήλωσε ο Allcroft.

Σύμφωνα με τη Daily Mail Australia οι δύο αδελφές έφυγαν από τη Σαουδική Αραβία χωρίς την οικογένειά τους το 2017, όταν ήταν 18 και 19 ετών.

Είχαν απασχοληθεί σε μια υπηρεσία προσφύγων πέντε χρόνια, η οποία βοηθά ξένους υπηκόους που διαφεύγουν από διώξεις και ζητούν άσυλο.

Οι αδελφές δεν είχαν τακτικές επαφές με τους συγγενείς τους στην πατρίδα, δήλωσαν προηγουμένως πηγές στην Daily Mail Australia.

[Πηγή]

Recommended For You