Νίκαια – Αγ. Ι. Ρέντης: Κλειστά τα άλση για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα άλση και οι χώροι πρασίνου του δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για τους πεζούς, καθώς και παρακείμενοι δρόμοι για τα οχήματα, κατά τις ημέρες που προβλέπεται κίνδυνος πυρκαγιάς σε επίπεδο συναγερμού. Στις νέες αυτές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, λαμβάνοντας υπόψη και τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας Πειραιά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, κατά τις μέρες που προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, τα Άλση Βώκου, Νυμφών (Κηποθέατρο) και ο περιβάλλων χώρος του Κατράκειου θα παραμένουν κλειστά. Επίσης, στο ‘Αλσος Δεξαμενής (Αγ. Φίλιππος) θα εφαρμόζεται μερικώς το μέτρο προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της λειτουργίας του παρεκκλησίου Αγ. Φιλίππου και του διαδημοτικού αναψυκτηρίου, ενώ δεν θα επιτρέπεται η παραμονή των επισκεπτών στο χώρο του άλσους.

Απαγορεύεται η καύση ειδών πυροτεχνίας εντός του άλσους

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, ανεξάρτητα από προβλέψεις για κίνδυνο πυρκαγιάς, στο Άλσος Δεξαμενής απαγορεύεται η καύση ειδών πυροτεχνίας εντός του άλσους και επί των παράπλευρων οικοδομικών τετραγώνων, η χρήση φωτιάς (διακόσμηση, εστίαση κλπ.), η χρήση φλόγας επιτρέπεται μόνο στο εσωτερικό του παρεκκλησίου του Αγ. Φιλίππου για λατρευτικούς σκοπούς, ενώ επιτρέπεται η παροχή εδεσμάτων στον περιβάλλοντα χώρο του παρεκκλησίου.

Ακόμη, στον ορεινό όγκο της δασικής έκτασης του όρους Αιγάλεω, εντός των ορίων του δήμου, θα κλείνουν όλοι οι δασικοί δρόμοι στη δυτική πλευρά του 2ου Αθλητικού Κέντρου όταν ο δείκτης πρόβλεψης πυρκαγιάς είναι 3-4-5. Όλες οι ρυθμίσεις και η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορούν την μέρα πρόβλεψης και έχουν ισχύ όλο το 24ωρο.

[Πηγή]

Recommended For You