Νίκαια: «Είμαι αθώα» – Τι λέει η νοσηλεύτρια για το μωρό που γεννήθηκε νεκρό

Όπως ξεκαθαρίζει η δικηγόρος της, η 22χρονη δεν είναι καν νοσηλεύτρια αλλά βοηθός του εκάστοτε νοσηλευτή που έχει βάρδια στο νοσοκομείο.

Συντετριμμένη δηλώνει μέσω της δικηγόρου της η βοηθός νοσηλεύτρια που μπήκε στο κάδρο των ευθυνών για το μωρό που γεννήθηκε νεκρό στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS μέσω της δικηγόρου της αναφέρει ότι είναι αθώα και δεν φέρει καμιά ευθύνη στο περιστατικό. Δεν έχει δοθεί τόσο φως στο ποιος πραγματικά έφταιγε στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Όπως ξεκαθαρίζει η δικηγόρος της, η 22χρονη δεν είναι καν νοσηλεύτρια αλλά βοηθός του εκάστοτε νοσηλευτή που έχει βάρδια στο νοσοκομείο. Στην επίμαχη μάλιστα βάρδια, υποστηρίζει πως δεν ήταν μόνη αλλά υπήρχαν κι άλλοι υγειονομικοί στον όροφο.

«Υπήρχαν και βοηθοί μαίας παράλληλα και υπήρχε μαία και γιατρός οι οποίοι εκείνη την στιγμή δεν ξέρω πού ήταν. Θα τα δει όλα η ΕΔΕ. Δεν ήταν μόνη της ξαναλέω. Στον όροφο εκείνη την στιγμή ήταν και δύο βοηθοί μαίας. Δεν γνωρίζουμε σε ποιον μπορεί να είπε κάτι (σ.σ. η μητέρα), τι μπορεί να είπε και ποιον προσπαθούν να συγκαλύψουν ή αν κάποιος τελοσπάντων δεν έχει εμφανιστεί ότι ήταν στον όροφο».

«Δεν της ζήτησε βοήθεια η μητέρα»

Δικαίωση και απαντήσεις ζητά η Κωνσταντίνα Κόντου που είδε το υγιέστατο μωράκι της να γεννιέται νεκρό, καταγγέλλοντας αναλγησία και ιατρικά λάθη.

«Είχε πετρώσει η κοιλιά της, και ενημέρωσε μια νοσηλεύτρια, μάλλον ήταν αυτή, ότι πονάει και να φωνάξει την γιατρό. Οι γιατροί δεν ενημερωθήκαν», λέει ο πατέρας του παιδιού.

Μέσω του δικηγόρου της, η εν λόγω υγειονομικός δηλώνει κατηγορηματικά στο LIVE NEWS πως ουδέποτε η 38χρονη μητέρα προσέγγισε την ίδια για βοήθεια.

«Δεν την ενημέρωσε κανείς. Η πελάτισσά μου ισχυρίζεται και δηλώνει ότι η συγκεκριμένη μητέρα δεν την προσέγγισε για να φωνάξει τη γιατρό. Ήταν προγραμματισμένος τοκετός άρα λογικά η γυναίκα αυτή θα έπρεπε να ενημερώσει τη γιατρό της ότι μπαίνει μέσα στο νοσοκομείο. Η γιατρός της θα έπρεπε να είναι σε εγρήγορση».

Ο διευθυντής της μαιευτικής εξηγεί στο LIVE NEWS πως οι γιατροί έκαναν καισαρική σε άλλο θάλαμο του νοσοκομείου και πως ουδέποτε ενημερώθηκαν για την 38χρονη γυναίκα που αιμορραγούσε.

«Δεν ήρθε κανένας να ειδοποιήσει έναν γιατρό που η γυναίκα πονάει και έχει λιποθυμήσει. Αλλά όταν δε μαθαίνεις εσύ τι συμβαίνει στον κάτω ή τον πάνω όροφο, πώς θα κάνεις κάτι για να σώσεις».

Τη θεωρούσαν ανεπαρκή αλλά την κρατούσαν

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως με επίσημο έγγραφο η διεύθυνση της μαιευτικής ζητούσε την άμεση απομάκρυνση της υγειονομικού καθώς θεωρείτο ανεπαρκής.

«Η εν λόγω νοσηλεύτρια θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών, των εμβρύων και των νεογνών που νοσηλεύονται στην κλινική μας. Δε διαθέτει ούτε τις γνώσεις, ούτε τη διάθεση που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει στην επίβλεψη του τμήματος».

Η δικηγόρος της αποκαλύπτει στο LIVE NEWS πως στην κατά τα αλλά ανεπαρκή υγειονομικό, είχε ανανεωθεί η σύμβαση μόλις λίγους μήνες πριν.

«Θα πρέπει να τονίσω το γεγονός ότι αν δεν ήταν ευχαριστημένη μαζί της δε θα της είχαν ανανεώσει τη σύμβαση».

Η διεύθυνση της μαιευτικής μέσω του LIVE NEWS εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του βρέφους και ζητά να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Με ενδιαφέρει να υπερασπίσω την κλινική μου στο ιατρικό έργο γιατί όντως κάνανε τα αδύνατα δυνατά για να το σώσουν. Θέλω να ξέρετε ότι το παιδάκι κατέληξε από αποκόλληση του πλακούντα που μπορεί να πεθάνει και τη μάνα. Αν δεν έτρεχαν οι συνάδελφοι, θα είχε πεθάνει η γυναίκα. Και δε θέλω να πικράνω αυτούς τους ανθρώπους γιατί αυτοί έχασαν ένα παιδί».

Η 22χρονη υγειονομικός έχει βγει σε αναγκαστική άδεια από το νοσοκομείο μέχρι νεωτέρας.

 

πηγή: in.gr

Recommended For You