Νεφέλη Κουρή: Στις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου και οι κινητοποιήσεις των ηθοποιών

Η τηλεοπτική Αλεξία από τη δραματική σειρά του Μεγάλου καναλιού, «Μαύρο Ρόδο» παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για την επαγγελματική της πορεία, το τραγούδι και την απουσία της από το θεατρικό σανίδι.

Είστε αρκετά χρόνια στον χώρο. Ποια θα λέγατε ότι είναι η σχέση σας με την τηλεόραση;

Έχω την τύχη να έχω λάβει μέρος σε δουλειές πολύ αξιόλογες και να έχω συνεργαστεί με υπέροχους ταλαντούχους ανθρώπους όπως είναι ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, ο Μανούσος Μανουσάκης, ο Πάνος Κοκκινόπουλος και ο Γιώργος Γκικαπέππας. Δίπλα τους έμαθα πολλά πράγματα και δουλέψαμε σε ιδανικές συνθήκες τις περισσότερες φορές. Οπότε νιώθω τυχερή και η σχέση μου με την τηλεόραση ως ηθοποιός είναι μέχρι στιγμής πολύ καλή.

nefelikouri_262679613_4911524698891644_6133279941301560017_n.jpg

Ποια θα λέγατε ότι είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο;

Η μεγαλύτερη διαφορά θα έλεγα πως είναι η διαχείριση του χρόνου. Η τηλεόραση για παράδειγμα έχει και εξαντλητικούς ρυθμούς, ενώ στο θέατρο ή σε μία ταινία οι ρυθμοί είναι πιο κανονικοί και κυριαρχεί έντονα και το στοιχείο της πρόβας. Για εμάς όμως τους ηθοποιούς η αφοσίωση και η δουλειά πάνω στον κάθε ρόλο είναι η ίδια όπου και να παίζουμε.

Το τραγούδι τι ρόλο παίζει στη ζωή σας;

Το τραγούδι είναι για εμένα σαν ανάσα, σαν μία παντοτινή συντροφιά και ένας σύνδεσμος με το παρελθόν μου.

kouri224 - 1

Θεατρικά δεν σας συναντάμε κάπου. Ήταν επιλογή σας η αποχή αυτή;

Ναι, ήταν επιλογή μου, καθώς εφέτος έτυχε να κάνω τρεις σειρές, οπότε ο χρόνος μου ήταν πάρα πολύ περιορισμένος.

Θα ήθελα ένα σχόλιο για τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέατρο.

Η τεράστια και άδικη απαξίωση των καλλιτεχνών είναι κάτι που παλεύουμε όλοι να εξαλείψουμε και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει ως καλλιτέχνες και ως άνθρωποι μέσα στην κοινωνία. Δυστυχώς είναι πολύ σκληρό να διεκδικείς συνεχώς το αυτονόητο.

Recommended For You