Ν. Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε αστάθεια – Πώς αντιμετωπίζεται ο Ερντογάν

Ο κ Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε αστάθεια. Θεωρεί ότι οι πρόωρες  εκλογές είναι “βατήρας” για την Αυτοδιοίκηση», τόνισε σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι «Ο ελληνικός λαός είναι σε μια εποχή που βιώνει καταρράκωση της αγοραστικής του δυνατότητας. Λέμε από την πρώτη Κυριακή, κυβέρνηση – Τσίπρας και Μητσοτάκης απέτυχαν παταγωδώς στα πρωθυπουργικά τους καθήκοντα».

«Αν μου δώσουν τη δύναμη θα συγκρουστώ με αυτά τα κόμματα που καταρράκωσαν την χώρα. Σε κουβέντα για το πως θα μοιραστούν οι θέσεις δεν μπαίνουμε», συνέχισε.

Ο κ Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις στην οικονομία και να απολογηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ποιο λόγο αρνείται να τις κάνει.

«Έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει  διακοπές καθώς οι τιμές είναι στα ύψη», ανέφερε και  μίλησε για  μαγείρεμα στα στοιχεία για υπερκέρδη των παρόχων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας για το αν υπάρχει  δημοσιονομικός χώρος, αναφέρθηκε στα  43 δις εκατομμύρια των επιστρεπτέων προκαταβολών «που η κυβέρνηση επαίρετω ότι είναι μια από  τις μεγαλύτερες επεκτάσεις».

«Το  έκανε με τρόπο οριζόντιο και πολλά από τις επιστρεπτέες πήγαν σε καταθέσεις  και οικόπεδα», τόνισε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε «τώρα που τα έσοδα  του ΦΠΑ αυξάνονται και το κράτος, γιατί δεν τα  επιστρέφουν με έναν τρόπο στον κόσμο».

Δεν συζητάμε πως θα μοιράσουμε τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου όπως κάνει η ΝΔ και  ο ΣΥΡΙΖΑ. Συζητάμε με αξιακούς όρους για να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών.  Πρέπει να δείξουμε διαφορετική κουλτούρα για να μας εμπιστευτούν οι πολίτες που δεν εμπιστεύονται τα κόμματα στην Ελλάδα.

«Αν ο λαός με την ψήφο του ταπεινώσει τις δυνάμεις της αλαζονείας εκτιμώ ότι κάποιοι θα φοβηθούν την δεύτερη Κυριακή και θα έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή», ανέφερε.

Για τα Ελληνοτουρκικά υπογράμμισε ότι ο  Ερντογάν είναι θρασύδειλος και αντιμετωπίζεται με έναν τρόπο: Με κοινό Ευρωπαϊκό μέτωπο και με Ευρωπαϊκό Εμπάργκο στους εξοπλισμούς προς την Τουρκία.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Recommended For You