Οικονόμου: 20 με 21 Απριλίου το επίδομα των 200€ στους ευάλωτους – Μέσα στην εβδομάδα η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Ο κ. Οικονόμου θα απαντήσεις και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Με σύμμαχο την ψυχραιμία και την σοβαρότητα προσπαθούμε να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών, είπε μεταξύ άλλων ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Επανέλαβε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως σήμερα έχουν διατεθεί πάνω από 4 δις για την στήριξη της κοινωνίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι τα μέτρα για αγρότες και κτηνοτρόφους αποτελούν προτεραιότητα για να είμαστε έτοιμοι σε ενδεχόμενο επισιτιστικής αναταραχής.

Τόνισε επίσης ότι άρχισε να υλοποιείται το σχέδιο από το Ταμείο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0 και υπενθύμισε ότι την περασμένη Παρασκευή εκταμιεύθηκε η πρώτη δόση ύψους 3,6 δις.

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία. «Θα είμαστε αμείλικτοι», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι μέσω της πλατφόρμας που τέθηκε σε εφαρμογή, φαίνεται ότι υπάρχει αυτάρκεια.

Για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των παραβατών, είπε ότι θα ξεκινήσει μετά την ψήφιση στην Βουλή της αναγκαίας διάταξης.

Για την εξεύρεση ευρωπαϊκής λύσης τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι η ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας καθιστά κρίσιμη την εξεύρεση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής. Στην επόμενη Σύνοδο πρέπει να ληφθούν μέτρα, διαφορετικά το πλήγμα θα είναι σοβαρό και η ήπειρός μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Λερναία Ύδρα του λαϊκισμού.

«Η κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και αν δεν πάρει αποφάσεις η Ευρώπη θα προχωρήσουμε σε εθνικές παρεμβάσεις». Ανακοίνωσε παράλληλα την νομοθέτηση πλαισίου για υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Για το πότε θα δοθούν τα 200 ευρώ και πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα τόνισε: 20 με 21 Απριλίου αναμένεται να  δοθεί η ενίσχυση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα καύσιμα έτσι ώστε οι πολίτες να εγγράφονται και να παίρνουν την ενίσχυση για τις τιμές.

Για τις Γαλλικές Εκλογές: «Η Γαλλία είναι μία μεγάλη ιστορική ευρωπαϊκή χώρα και διαχρονικά υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Οι Γάλλοι είναι μια σύμμαχος χώρα για την Ελλάδα με πολύ καθαρές θέσεις στο δίκαιο και την ειρήνη ενώ την σχέση Μακρόν – Μητσοτάκη χαρακτηρίζει η συναντίληψη αλλά και οι κοινές πρωτοβουλίες για μία σειρά από σημαντικά θέματα της εποχής μας όπως είναι η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης για παράδειγμα», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Εμείς αξιολογούμε ως απόλυτα θετικό το γεγονός ότι ο γαλλικός λαός έδωσε σαφές προβάδισμα στον πρόεδρο Μακρόν στον πρώτο γύρο των εκλογών και αυτό είναι σαφώς υπέρ της ευρωπαϊκής σταθερότητας όπως πολύ θετικό είναι και το γεγονός ότι η συνυποψήφιοι του που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο παροτρύνουν τους ψηφοφόρους τους να τον στηρίξουν. Και το λέω αυτό διότι το δίλημμα στον δεύτερο γύρο των εκλογών δεν θα είναι απλά πολιτικό αλλά και βαθιά υπαρξιακό θέμα και στην συγκυρία που ζούμε οι κοινωνίες οι πολίτες πρέπει με πολύ καθαρό τρόπο να στέκονται στο πλευρό της ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Ο κ. Βαξεβάνης είναι υπό διερεύνηση δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο είπε αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Δείτε την ενημέρωση 

{https://www.newsit.gr/}

 

Recommended For You