Οι δρόμοι στην Καλλονή Τροιζηνίας (φωτογραφίες)

Όπως και σε πολλούς δήμους της Ελλάδας, έτσι και στον Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων υπάρχουν κάποια προβλήματα που ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα επιλυθούν.Όποιος περπατήσει στους δρόμους της Καλλονής Τροιζηνίας θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν. Σκουπίδια στην θάλασσα και πλήρη αδιαφορία στους δρόμους της.

Βλέπετε και στις φωτογραφίες που τράβηξε η ομάδα από την εφημερίδα η Δράση ότι φαίνονται οι σωλήνες πράγμα που μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα σε περίπτωση ατυχήματος αλλά και από άποψη καλαισθησίας για την ομορφιά της περιοχής.

Το πως έχει παραμεληθεί η κατάσταση των δρόμων είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα της συγκεκριμένης περιοχής. Σε περίπτωση κακοκαιρίας τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Επίσης μία τέτοια παραμέληση μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει και τροχαία ατυχήματα (στα οποία την ευθύνη όπως και σε κάθε Δήμο την έχει η δημοτική αρχή κάτι το οποίο πολλές φορές παραμένει άγνωστο προς τους πολίτες).

Στο μικρό κολπάκι που έχει η περιοχή και μπαρκάρουν τα καΐκια τους οι ψαράδες αλλά επίσης διάφοροι τουρίστες και μόνιμοι κάτοικοι μπορεί να επιλέξουν να καθίσουν ώστε να χαλαρώσουν βλέποντας την θάλασσα δεν υπάρχει κάδος για απορρίμματα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να υπάρξει ωμός ρεαλισμός, που πολλές φορές δεν είναι ό,τι καλύτερο να λέγεται, αλλά όπως και σε άλλες περιοχές όταν δεν υπάρχει κάδος για απορρίμματα οι πολίτες «αναγκάζονται» να πετάνε τα σκουπίδια στο περιβάλλον. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα ώστε να κρατάει κάθε πολίτης ό,τι σκουπίδι έχει μέχρι να βρει κάδο και να το πετάξει εκεί αλλά είναι κάτι το οποίο θα συμβεί απειροελάχιστες φορές και γι’ αυτό καλό είναι ο εκάστοτε Δήμος να είναι προετοιμασμένος για αυτό, ειδικά σε μία εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος είναι μείζων ζήτημα.

Από την πλευρά τους οι πολίτες οφείλουν να ενημερώνουν κάθε φορά για το εκάστοτε πρόβλημα που επικρατεί στην περιοχή τους τους αντίστοιχους αρμόδιους. Αν δεν το έχουν κάνει είναι μέγα λάθος και θα πρέπει να αλλάξει άμεσα η νοοτροπία τους. Όμως, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης την έχει ο εκάστοτε αρμόδιος (ο οποίος βέβαια είναι συνυπεύθυνος σε κάποιας θέματα μαζί με τους πολίτες) διότι μπορεί να έχει ενημερωθεί αλλά να μην έχει κάνει το παραμικρό, κάτι που δυστυχώς έχουμε δει να συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις. Από την άλλη ακόμη και στην περίπτωση που οι πολίτες είναι εντελώς αδιάφοροι και δεν δείχνουν την παραμικρή διάθεση για να προσέχουν την περιοχή τους ο εκάστοτε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος οφείλει να διαλέξει αν θα θελήσει να ασχοληθεί με όσα αδιαφορούν ακόμη και οι ίδιοι οι πολίτες ή να μην έχει την παραμικρή ανάμειξη με τα κοινά.

Στην περίπτωση της Καλλονής στον Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων για να είμαστε σωστοί κι ακριβοδίκαιοι δεν έχει την ευθύνη ο Δήμαρχος. Ο Δήμαρχος άλλωστε έχει να επιλύσει  τα όποια προβλήματα προκύπτουν από ολόκληρο τον Δήμο, είναι αδύνατον πρακτικά να γνωρίζει το παραμικρό και να λύσει μόνος του κάθε πρόβλημα που υπάρχει. Την ευθύνη στην συγκεκριμένη περιοχή την έχουν όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από αυτή την κοινότητα, γεγονός που θα πρέπει να μην ξεχάσουν οι πολίτες στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και αν δεν έχουν ενημερώσει τον Δήμαρχο της περιοχής να το κάνουν διότι μπορεί να εκτίθεται δίχως να το ξέρει, επειδή σε κάθε περίπτωση αυτός είναι που προβάλλεται για τα θετικά και τα αρνητικά και αν δεν κάνουν σωστά τη δουλεία τους οι τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι, είναι εκείνος που θα αναλάβει θέλοντας και μη τα λάθη τους.

Recommended For You