Ομάδα-οικογένεια: Όλη η ΑΕΚ δίπλα στον Στρέλνιεκς

Κάθε ομάδα που στοχεύει ψηλά και έχει φιλοδοξίες για μια καλή πορεία στη σεζόν φροντίζει πρώτα ένα πράγμα πάνω απ’ όλα: να χτίζει τα αποδυτήριά της με τα καλύτερα δυνατά υλικά. Πράγμα που σημαίνει πως πέραν της ποιότητας εντός παρκέ, παίζει ρόλο και η ποιότητα των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

Η φετινή ΑΕΚ, παρά τα σκαμπανεβάσματα της σεζόν, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εξαιρετική κατάσταση ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Το κλίμα στα ενδότερα του οργανισμού είναι πολύ καλό. Σε αυτό φυσικά, βοήθησαν και οι νίκες των τελευταίων ημερών, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ο Ηλίας Καντζούρης και οι συνεργάτες του κράτησαν ισορροπίες σε κρίσιμα σημεία.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν μια «δοκιμασία» για τον οργανισμό. Διότι σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν και ενώ η ομάδα είχε καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα του BCL, άρα και να έχει το δικαίωμα να κοιτάξει ακόμα πιο ψηλά στη διοργάνωση, ήρθε αυτή η εξέλιξη.

Ένα σημαντικό «χτύπημα» με ένα βασικό κομμάτι του ρόστερ, ο οποίος την κρίσιμη ώρα είχε πάντα τον τρόπο να δίνει το κάτι παραπάνω. Απέναντι στην τουρκική ομάδα άλλωστε ήταν τα… σίγουρα χέρια της ΑΕΚ. Τόσο στην τρίτη, όσο και στην τέταρτη περίοδο ό,τι περνούσε από εκείνον ήταν θετικό για την ΑΕΚ. Είτε μιλάμε για κάποιο καλάθι (drive ή μακρινό σουτ), είτε για δημιουργία παιχνιδιού. Ο Στρέλνιεκς ήταν η ήρεμη δύναμη της ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι υψηλής έντασης.

Ο τραυματισμός του όμως μετρίασε τη χαρά όλων στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Και δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος πως ουδείς χάρηκε το παιχνίδι μπροστά στην σοβαρότητα της κατάστασης του Λετονού. Η μαγνητική στην οποία θα υποβληθεί τις επόμενες ώρες θα κρίνει το μέγεθος της ζημιάς, ωστόσο τα πρώτα σημάδια δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Κάθε άλλο.

Με το πέρας του αγώνα μάλιστα ο Λετονός ήταν απαρηγόρητος, λόγω του τραυματισμού του, καθώς από την πρώτη στιγμή ένιωσε πόνο στον αχίλλειο. Άπαντες στην ομάδα στάθηκαν στο πλευρό του, δείχνοντας πως η ΑΕΚ είναι ομάδα στις καλές, αλλά -κυρίως- στις κακές στιγμές, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Όπως συνέβη και μετά την αναμέτρηση με την ομάδα του Ανδρέα Πιστιόλη προς τον Στρέλνιεκς.

Πηγή:sdna.gr

Recommended For You