Ορεκτικό για την Πρωτοχρονιά σε σχήμα Άγιος Βασίλης

Συνταγή για ορεκτικό για την Πρωτοχρονιά σε σχήμα Άγιος Βασίλης. Πανεύκολο ορεκτικό με ψημένες πιπεριές Φλωρίνης, κουνουπίδι, σώς από παντζάρι και γιαούρτι και ελιές για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Αυτό το ορεκτικό είναι τέλειο για να συνοδεύσει την γεμιστή γαλοπούλα, το γεμιστό κοτόπουλο ή το κρέας στα κάρβουνα ενώ μπορείτε να το απολαύσετε σαν μεζεδάκι με το κρασί σας, μέχρι να στρώσετε το τραπέζι. Μία συνταγή της Νικολέττα Καραγεώργου.

Υλικά

  • Πιπεριά Φλωρίνης 5-6 ψημένες από βάζο
  • Κουνουπιδι 1-2 φουντίτσες
  • Ελιές 5-6
  • Αγγούρι 1 φλούδα
  • Γαλοπουλα 1 κύβος
  • Καρότο 1 κύβος
  • Γιαουρτι 1 κουταλιά της σούπας
  • Παντζάρι 1-2 κουταλιές της σούπας ζωμός από

Μέχρι να στρώσουμε το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς μας…κόβει η πείνα, αφού έχουμε κρατήσει όλη την μέρα την όρεξή μας για τις λιχουδιές το βράδυ. Μέχρι να είναι έτοιμα όλα τα καλούδια σας, μπορείτε να σερβίρετε τους βιαστικούς με αυτό το Πρωτοχρονιάτικο ορεκτικό από πιπεριές Φλωρίνης σε σχήμα Άγιος Βασίλης.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ορεκτικό για την Πρωτοχρονιά σε σχήμα Άγιος Βασίλης:

πρωτοχρονιάτικο-ορεκτικό-Άγιος Βασίλης-συνταγή-

Εκτέλεση για το ορεκτικό για την Πρωτοχρονιά σε σχήμα Άγιος Βασίλης

Αρχικά κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, σε σκουφάκι, σε ποδαράκια, σε σάκο του Άγιου Βασίλη, σώμα και χεράκια. Φτιάχνουμε και ένα χαμόγελο από τις πιπεριές. Ενώνουμε τα κομμάτια για να σχηματιστεί το σώμα. Στον σάκο βάζουμε την λωρίδα του αγγουριού και κύβους από γαλοπούλα, καρότο και ό,τι άλλο μας περισσεύει για δωράκια.

Κόβουμε τις πιπεριές σε ζώνη, σε παπούτσια, σε κουμπιά για την στολή και για μάτια. Βάζουμε τα κομμάτια των ελιών και αφήνουμε στην άκρη μόνο τα μάτια. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον ζωμό παντζαριού για να το χρωματίσουμε και γεμίζουμε το πρόσωπο.

Τοποθετούμε από πάνω τα μάτια με τις ελιές και το χαμόγελο από τις πιπεριές. Τελειώνουμε φτιάχνοντας τα γένια και τα γουνάκια του σκούφου με κομμάτια από κουνουπίδι.

πρωτοχρονιάτικο-ορεκτικό-Άγιος Βασίλης-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Recommended For You