Ουκρανία: Φρικτή καταγγελία – Ρώσος στρατιώτης ευνούχισε Ουκρανό αιχμάλωτο

Η συγκεκριμένη καταγγελία έχει δημοσιοποιηθεί από ανώτατους Ουκρανούς αξιωματούχους, ενώ σοκαριστικό βίντεο κυκλοφόρησε αρχικά από φιλορωσικά κανάλια στο Telegram.

Νέα σοκαριστική καταγγελία για όσα συμβαίνουν στον πόλεμο στην Ουκρανία έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτή και με βάση βίντεο που αρχικά κυκλοφόρησε από φιλορωσικά κανάλια στην πλατφόρμα Telegram, Ρώσος στρατιώτης ευνούχισε Ουκρανό αιχμάλωτο.

Στο σοκαριστικό βίντεο διακρίνεται ένας στρατιώτης να πλησιάζει έναν άλλον, ο οποίος φαίνεται να έχει δεμένα τα χέρια του και είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα. Ο άντρας που είναι ξαπλωμένος φορά κίτρινα και μπλε διακριτικά, δηλαδή με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από τον Independent

https://content.jwplatform.com/previews/r7V74GiN

Ο Ρώσος στρατιώτης, που φορά χειρουργικά γάντια και κρατάει ένα κοπίδι στο χέρι, κόβει στη συνέχεια το πίσω μέρος του παντελονιού του αιχμαλώτου, τον οποίο κρατούν ακίνητο αρκετοί Ρώσοι στρατιώτες με στολές παραλλαγής και τον ευνουχίζει, δείχνοντας στην κάμερα τα γεννητικά του όργανα.

Άγνωστη παραμένει η προέλευση του βίντεο καθώς και το πού και πότε καταγράφηκε, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος στρατιώτης είχε βιντεοσκοπηθεί παλαιότερα κοντά στο εργοστάσιο χημικών Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας και ότι ήταν μέλος μια ομάδας Τσετσένων, γνωστής ως «τάγμα Akhat». 

Η οργισμένη ανάρτηση του Μιχάιλο Ποντόλιακ

Την Παρασκευή, o σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχάιλο Ποντόλιακ επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του βίντεο και εξέφρασε τη βούληση του Κιέβου να οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

«Ο κόσμος πρέπει να το συνειδητοποιήσει: Η Ρωσία είναι μια χώρα κανιβάλων που απολαμβάνουν τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες. Ωστόσο η ομίχλη του πολέμου δεν θα βοηθήσει να αποφευχθεί η τιμωρία για τους δήμιους. Θα αναγνωρίσουμε και θα φτάσουμε στον καθένα από εσάς», έγραψε ο εκ των βασικών διαπραγματευτών της Ουκρανίας στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου που έχουν «παγώσει».

Την ίδια καταγγελία έκανε και η βουλευτής Ίνα Σοβσούν, η οποία κατηγόρησε το Twitter ότι της απαγόρευσε τη δημοσίευση του βίντεο.

«Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό. Δώστε στην Ουκρανία τα όπλα που χρειαζόμαστε για να σταματήσουμε αυτόν τον εφιάλτη μια για πάντα. Ο κόσμος δεν μπορεί να προσποιείται ότι αυτά δεν συμβαίνουν», σημείωσε η βουλευτής σε νέα ανάρτησή της.

[Πηγή]

Recommended For You