Ο εμβληματικός ρόλος που μισεί περισσότερο ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Είναι λογικό έτσι όπως το εξηγεί: «Τον μισούσα και ήταν ένας από τους πιο ναρκισσιστικούς, ρατσιστικούς χαρακτήρες που έχω διαβάσει ποτέ στη ζωή μου».

Αυτή η ταινία δεν ήταν άλλη από το Django Unchained του Κουέντιν Ταραντίνο, όπου έπαιξε το ρόλο του Κάλβιν Κάντι, ενός σκοτεινού ιδιοκτήτη φυτείας, του οποίου η φύση ήταν κατά βάση βίαιη. Σύμφωνα με τον Ντι Κάπριο, ήταν ανήσυχος για την ενσάρκωση μιας τέτοιας φιγούρας, επειδή πήγαινε κόντρα σε όλα όσα υποστήριζε, σε όλες του τις αρχές.

Φρικιαστικός χαρακτήρας

«Ήταν αυτός ο απίστευτα ενδιαφέρον, φρικιαστικός χαρακτήρας», δήλωσε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του σχολιάζοντας τον άχαρο ρόλο. «Θέλω να πω, δεν υπήρχε απολύτως τίποτα σε αυτόν τον άνθρωπο με το οποίο θα μπορούσα να ταυτιστώ. Τον μισούσα και ήταν ένας από τους πιο ναρκισσιστικούς, ρατσιστικούς χαρακτήρες που έχω διαβάσει ποτέ στη ζωή μου».

Όταν κυκλοφόρησε, η ταινία σίγουρα δέχτηκε πολλές αντιδράσεις από προσωπικότητες όπως ο Σπάικ Λι, ο οποίος επέκρινε τον Ταραντίνο για τη χρήση ρατσιστικής γλώσσας και υποστήριξε ότι η ταινία ήταν ασεβής. Ωστόσο, ο Ντι Κάπριο δέχθηκε ενθάρρυνση από τους συμπρωταγωνιστές του Σάμιουελ Τζάκσον και Τζέιμι Φοξ.

Ο ηθοποιός δήλωσε: «Μια από τις καθοριστικές στιγμές για μένα ήταν αυτή η αρχική ανάγνωση, αναρωτήθηκα αν έπρεπε να είναι τόσο βίαιος και τόσο αποτρόπαιος ο χαρακτήρας και ήταν ο Σαμ και ο Τζέιμι που είπαν: «Αν το γλυκάνεις αυτό, οι άνθρωποι θα δυσανασχετήσουν. Πρέπει να ωθήσεις αυτόν τον τύπο στα άκρα». Αυτό ήταν που με πυροδότησε να μπω με τον τρόπο που μπήκα στον χαρακτήρα».

[Πηγή]

Recommended For You