Ο Κασσελάκης βάζει μπαρούτι εκσυγχρονιστικό στην πιθανότητα νέας… «Ένωσης Κέντρου»

Ενώ Κασσελάκης και Ανδρουλάκης βρήκαν κοινή επαφή σε δύο κρίσιμα ζητήματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπαρουτιάζει το κλίμα με δήλωση σε… πρωινή εκπομπή

Με τη σειρά του και ο στιχουργός και υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη Νίκος Μωραΐτης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ξέρετε πολλούς που θα είχαν τα κότσια να κάνουν αυτήν τη δήλωση;».

Διαμαντοπούλου: Ο Κασσελάκης δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου

Η Άννα Διαμαντοπούλου επιτέθηκε σκληρά στον Στέφανο Κασσελάκη και τα όσα είπε για τον Κώστα Σημίτη.

«Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Σ.Κασσελάκης θα ήταν πολιτισμική ανατροπή. Αν απλά δεν ερχόταν ήταν αναμενόμενο. Το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου, αφού πριν έκανε το ίδιο με τον κόσμο της αριστεράς. Προσεχώς: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ», σημείωσε η πρώην υπουργός.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης καλλιέργησαν ένα θετικό κλίμα σύμπλευσης σε δύο βασικά ζητήματα (υποκλοπές και Τέμπη) στη χθεσινή τους συνάντηση ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια δήλωσή του σε… πρωινή εκπομπή κατάφερε να μπαρουτιάσει την κατάσταση. Κάτι, που, προφανώς, δεν εκτιμάται θετικά από πλευράς Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Κασσελάκης στις Βρυξέλλες για συναντήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα πραγματοποιήσει «σημαντικές επαφές για θέματα της οικονομίας και ανάπτυξης αλλά και για το σκάνδαλο των υποκλοπών», όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί συνάντηση με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ αύριο θα έχει σειρά συναντήσεων με τον επίτροπο Οικονομίας και πρώην πρωθυπουργό Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας, Χουάν Φερνάντο Λόπες Αγκιλάρ, τον πρόεδρο της ομάδας των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο, Φιλίπ Λάμπερτς, τους συμπροέδρους της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σίρντεβαν και Μανόν Όμπρι και ευρωβουλευτές της ομάδας.

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν επίσης ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που αφορούν το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επισημαίνουν επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρεί ότι το Ταμείο Ανάκαμψης «τείνει να εξελιχθεί -εξ’ αιτίας των επιλογών της κυβέρνησης- σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων και να αποτελέσει μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η δικαιότερη κατανομή των πόρων με έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μένει έξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αποτελεί θέση αρχής για την αξιωματική αντιπολίτευση».

Πηγή

Recommended For You