Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο podcast Eleftheros με τον Terry Hatziieremias (βίντεο)

Ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος ο οποίος διεγράφη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ύστερα από αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, έκανε την εμφάνιση του στο podcast Eleftheros του Terry Χατζηιερεμία.

Στο podcast Eleftheros έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς η Αφροδίτη Λατινοπούλου υστέρα την διαγραφή της από το ΝΔ, ο Γιώργος Φίλης και πολλοί άλλοι.

Αφού τις προηγούμενες ημέρες ο πλέον ανεξάρτητος Βουλευτής Κος Κων/νος Μπογδάνος είχε δηλώσει σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι επιθυμεί κανονική αστυνομία μες στα πανεπιστήμια.

Συνεχιζόμενος με δηλώσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενες βρίσκοντας θερμούς πολέμιους αλλά και θερμούς υποστηρικτές όπως «ο πραγματικός Εθνάρχης είναι ο Μεταξάς», «…αφού λοιπόν η αριστερά μας δίχασε αρχίζει να επιβάλλει κιόλας…» καθώς και άλλες που μπορεί να τις ακούσει κανείς από την αρχή του βίντεο σε αποσπάσματα προτού να παρακολουθήσει ολόκληρο το podcast Eleftheros.

Αφού πρώτα ο παρουσιαστής του podcast, Terry Hatzieremias, αναφέρθηκε στην μετάφραση που έκανε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην «Αποκάλυψη του Ιωάννη» που όπως δήλωσε ο Κος Μπογδάνος την έκανε κατά τη διάρκεια του lockdown και μετέπειτα αναφέρθηκε στην θρησκευτική του πίστη και πόσο κοντά στην θρησκεία βρίσκεται και πιο συγκεκριμένα δήλωσε: « Η Εκκλησία μου έχει δώσει πίστη στη ζωή μου. Θα τολμήσω να πω ότι η πίστη μου με έχει σώσει

Μέσω του θέματος περί θρησκευτικών πιστεύω άνοιξαν μια συζήτηση για την κοινωνία του σήμερα.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να αναφέρει για την πίστη του αλλά πως ίσως είναι εποχή που πρέπει να υπάρξει ομολογία πίστεως. « …Πιστεύω τόσο πολύ που αισθάνομαι άσχημα που το συζητάμε τώρα. Θεωρώ ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να επιδεικνύεις. Βέβαια, από την άλλη ζούμε σε μία εποχή μιας μανιώδους μηδενιστικής επίθεσης σε ό,τι συγκροτεί τους αρμούς των αξιών, των παραδόσεων και της ταυτότητας μας που καλούμαστε σαν γενιά για πρώτη φορά να ξαναγίνουμε ομολογητές. Δηλαδή να κάνουμε ομολογία πίστεως κατάμουτρα σε εκείνους οι οποίοι θέλουν να μας πείσουν δεν υπάρχει καλό, δεν υπάρχει κακό, δεν υπάρχει σωστό, δεν υπάρχει λάθος – προφανώς γι’ αυτούς δεν υπάρχει Θεός – και θυμόμαστε ότι ο Ντοστογιέφσκι το’ χε πει και ο Νίτσε το’χε πει, ότι ο κόσμος θα σκοτώσει τον Θεό, θα ολισθήσει νομοτελειακά στον μηδενισμό, σε αυτούς που μας λένε ότι δεν υπάρχουν γένη, δεν υπάρχουν φύλα και γενικότερα σε εκείνους οι οποίοι με μανία απέναντι στον πολιτισμό μας και εννοώ συνολικά τον δυτικό πολιτισμό. Όμως όταν μιλάμε για δυτικό πολιτισμό θα πρέπει με μεγάλη υπερηφάνεια αλλά και με σύνεση να θυμόμαστε ότι η βάση του είναι ο ελληνισμός.» είπε πιο αναλυτικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ύστερα αφού ολοκλήρωσε τις τοποθετήσεις του για θρησκεία, κοινωνία και ελληνισμό και αφού δήλωσε ότι η γενιά μας θα έρθει στα πράγματα και η εθνική συνείδηση θα καταστεί κραταιά ξανά, διότι θα είναι θέμα επιβίωσης αλλιώς θα καταλήξουμε η απόλυτη ζούγκλα και η απόλυτη Βαβυλώνα, ακολούθησαν ερωτήσεις από τον παρουσιαστή – με εξίσου αμφιλεγόμενες αλλά διαφορετικές τοποθετήσεις πάνω σε διάφορα ζητήματα κατά βάση της επικαιρότητας – Terry Hatziieremias.

Ο Terry Hatziieremias ρώτησε τον Κων/νο Μπογδάνο σχετικά με την συνεργασία που είχε ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ενδοιασμούς για εκείνον (σ.σ.: τον Κων/νο Μπογδάνο) διότι έχει εργαστεί στον ΣΚΑΪ και σύμφωνα με τον παρουσιαστή το συγκεκριμένο κανάλι δεν είναι το πιο αγαπητό κανάλι από τον κόσμο, λέγοντας επίσης ότι με την εκπομπή «Ευθέως» είχε δώσει φωνή σε άτομα από διαφορετικό πολιτικό κόσμο, κάτι για το οποίο τον συνεχάρη ο παρουσιαστής, αλλά μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον τηλεοπτικό σταθμό, πολιτεύτηκε με την Νέα Δημοκρατία, ζητώντας του να μιλήσει σχετικά με αυτές τις συνεργασίες αλλά και το τέλος που είχε με τη κάθε μία.

Μετέπειτα ακολούθησε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για διάφορα θέματα της επικαιρότητας σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο καθώς επιπλέον τοποθετήθηκαν και οι δύο στην διαχείριση της ελληνικής κυβέρνησης και όχι μόνο.

Όποιος έχει παρακολουθήσει τοποθετήσεις του εκάστοτε ατόμου σε αυτό το podcast γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι εκφράζουν απόψεις οι οποίες πέρα από αμφιλεγόμενες μπορούν επίσης να χαρακτηριστούν κατακριτέες ειδικά σε μία εποχή η οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερα έντονα το αίσθημα της πολιτικής ορθότητας στο internet και όχι μόνο.

Αν κανείς δεν δύναται να ακούσει τέτοιες απόψεις όσο αντίθετο και να τον βρίσκουν, τότε η παρακολούθηση του ίσως είναι εντελώς αχρείαστη. Αν όμως επιθυμεί να παρακολουθήσει μία συζήτηση στην οποία ακούγονται απόψεις οι οποίες καλώς ή κακώς δεν προβάλλονται τόσο άσχετα με το αν συμφωνεί ή όχι με αυτές, το συγκεκριμένο podcast είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για παρακολούθηση.

Δείτε το podcast: 

Recommended For You