Ο Μακρόν προωθεί το ασφαλές σεξ – Ανακοίνωσε δωρεάν προφυλακτικά για νέους 18-25 ετών

Πρωτοβουλία από το Ελιζέ για την αποφυγή στις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες σε νεαρές ηλικίες και τον περιορισμό των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

Προφυλακτικά για νέους 18-25 ετών ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για να περιορίσει τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αλλά και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

«Είναι μια μικρή επανάσταση για την αντισύλληψη» ανακοίνωσε ο Μακρόν, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την υγεία με νέους σε προάστιο του Πουατιέ στη δυτική Γαλλία. Τα προφυλακτικά θα δίδονται από τη νέα χρονιά δωρεάν στους δικαιούχους, οι οποίοι και θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία.

Η διάθεση προφυλακτικών εντάσσεται στο πλαίσιο του δωρεάν ελέγχου των γεννήσεων σε όλες τις γυναίκες κάτω των 25 ετών φέτος, επεκτείνοντας πρόγραμμα που επιδιώκει τον έλεγχο των γεννήσεων για τις γυναίκες κάτω των 18 ετών. Η κυβέρνηση επιδιώκει να διατηρήσουν την πρόσβαση στην αντισύλληψη, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

Ήδη, τα προφυλακτικά χορηγούνται από το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στη Γαλλία, εάν υπάρξει συνταγογράφηση από γιατρό ή μαία. Κι αυτό για να υπάρξει περιορισμός της εξάπλωσης του AIDS και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε και αυτοκριτική όσον αφορά στις επιδόσεις στον τομέα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. «Δεν είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το θέμα. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από τη θεωρία. Είναι ένας τομέας που πρέπει να εκπαιδεύσουμε καλύτερα τους δασκάλους μας» είπε στους νέους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Εμανουέλ Μακρόν φορούσε μάσκα, καθώς όπως είπε, ακολουθεί τις οδηγίες του υπουργού Υγείας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και ενόψει των Χριστουγέννων.

«Νομίζω ότι είναι καλό να δίνουμε το παράδειγμα, γιατί δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στις εντολές» είπε.

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You