Ο Ολυμπιακός είναι λογικό να κάνει δεύτερες σκέψεις για τον Εμβιλά – Το παράδειγμα Καμπιάσο

Ο Εμβιλά δεν βρήκε αυτά που περίμενα στο Κατάρ και ρίχνει γέφυρες επιστροφής στον Ολυμπιακό. Δύσκολο, αλλά το σκέφτονται στον Πειραιά…

Ο Ολυμπιακός ήρθε σε δύσκολη θέση. Η απόφαση για τον Γιαν Εμβιλά ήταν ένας δύσκολος δρόμος και πριν από μερικές μέρες αποφάσισε να τον πάρει. Ο Γάλλος χαφ είχε στα αυτιά του να ακούν σειρήνες πολλών εκατ. ευρώ. Πλέον, όλες οι πλευρές το σκέφτονται λίγο διαφορετικά. Τι μας δείχνει παράδειγμα του Καμπιάσο στον Ολυμπιακό.

Έχει συμβεί και άλλη φορά να γίνει ανατροπή και όλως τυχαίως με παίκτη παρόμοιου βεληνεκούς και θέσης. Ο λόγος για τον Εστέμπαν Καμπιάσο. Ο Αργεντινός χαφ είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Γνωστό ήταν τότε πως ο Μάρκο Σίλβα δεν καιγόταν να τον διατηρήσει στο ρόστερ. Αποχώρησε ο Πορτογάλος, επέστρεψε ο Αργεντινός.

Στην περίπτωση του Εμβιλά μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο. Ο νέος τεχνικός να ζυγίσει τις επιλογές και να επιχειρήσει να μείνει ο Γάλλος. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει σε περίπου ένα μήνα το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι και η ανάγκη για έτοιμους παίκτες είναι μεγάλη.

Διότι, αν τα βάλουμε κάτω, πόσους από τους υπάρχοντες παίκτες που έχει τώρα στο ρόστερ ο Ολυμπιακός θα ξεκινούσε βασικούς ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ; Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Ροντινέι, Χουάνγκ, Φορτούνης, Μασούρας. Έξι παίκτες, αστερίσκος ο Μπιέλ, άλλα για την οικονομία της συζήτησης να πούμε 7 με Μπίελ, βαριά βαριά οκτώ με κάποιος στόπερ. Με δυσκολία όμως τα λέμε κι αυτά. Επομένως, μήπως οι δεύτερες σκέψεις με τον Εμβιλά έχουν βάση;

Το συμβόλαιο που ψάχνει ο Εμβιλά, όσα θέλει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είχε τον Εμβιλά βάση στην ενδεκάδα του τα τελευταία χρόνια. Ο Γάλλος χαφ δεν απογοήτευσε σχεδόν ποτέ με την παρουσία του. Η αγωνιστική του συνέπεια και η σταθερή του απόδοση ήταν σημεία αναφοράς στην τελευταία τριετία. Λογικό όμως για έναν παίκτη με τις παραστάσεις του, την εμπειρία του, αλλά και έναν παίκτη που αμειβόταν με ένα συμβόλαιο κοντά δύο εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αυτό το νούμερο έψαξε στο Κατάρ ο Εμβιλά. Για την ακρίβεια, κοντά στα τρία εκατ. ευρώ ετησίως έλεγαν οι ατζέντηδες πως μπορεί να βρει στα Εμιράτα. Όταν βγήκε στη γύρα όμως και έκανε τις επαφές με επίσημο τρόπο, συνειδητοποίησε πως τα νούμερα είναι χαμηλότερα και με πολλές προϋποθέσεις.

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι σε φάση που περιμένει τις αποφάσεις/εισηγήσεις από τους Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Αν όμως ο Εμβιλά δεχόταν να ρίξει τα οικονομικά του στάνταρντ και να δεχθεί έναν διαφορετικό ρόλο στην ομάδα, πιο επικουρικό –όπως είχε γίνει και με τον Καμπιάσο, ίσως να έχουμε ανατροπή δεδομένων. Δεν είναι απλό όμως να συμβεί κάτι τέτοιο.

Πηγή: sportime.gr

Recommended For You