Ο πράσινος κομήτης πλησιάζει απόψε τη γη – Πότε πέρασε τελευταία φορά

Το φαινόμενο του πράσινου κομήτη έχει να συμβεί από την εποχή των Παγετώνων

Ένα ιδιαίτερα αξιοπερίεργο και μοναδικό φαινόμενο θα συμβεί απόψε, όπου ο λεγόμενος πράσινος κομήτης θα πλησιάσει τη γη, κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή των Παγετώνων.

Ο πράσινος κομήτης C/2022 E3 (ZTF) είχε περάσει δίπλα μας για τελευταία φορά πριν από 50.000 χρόνια.

Πού θα είναι ορατός

Όσοι θέλουν να δουν το φαινόμενο θα πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους προς τον Βορά αμέσως μετά τη δύση του ηλίου.

Ο πράσινος κομήτης είναι οριακά ορατός διά γυμνού οφθαλμού, οπότε η καλύτερη λύση για να τον δει κάποιος όσο καλύτερα γίνεται να περνάει από τη γη, είναι με κιάλια ή μέσω κάποιου τηλεσκοπίου.

Το πέρασμα του κομήτη από τον πλανήτη μας, τη γη θα καλυφθεί ζωντανά στο ιστότοπο και στο κανάλι του Virtual Telescope Project στο YouTube.

Η ανακάλυψή του

Ο πράσινος κομήτης ανακαλύφθηκε από αστρονόμους του παρατηρητηρίου Zwicky Transient Facility (ZTF) στην Καλιφόρνια τον Μάρτιο του 2022. Προέρχεται από το μακρινό Νέφος Όορτ στις άκρες του ηλιακού μας συστήματος. Διαγράφει τροχιά γύρω από τον Ήλιο πλησιάζοντας τον πλανήτη μας τη γη κάθε περίπου 50.000 χρόνια.

Ο κομήτης C/2022 E3 είναι πράσινος, λόγω της χημικής σύστασής του. Ο κομήτης, έχει διατομικό άνθρακα, το μόριο του οποίου εκπέμπει πράσινο φως, όταν πέφτει πάνω του η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία.

πηγή: alfavita.gr

Recommended For You