Ο Spiderman και όσα μου έμαθε

της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Ο Spiderman υπήρξε και αυτός ένας από τους ήρωες της παιδικής μου ηλικίας. Ο τρόπος με τον οποίο εξουδετέρωνε τους κακούς και επέφερε τη δικαιοσύνη στον κόσμο, πάντοτε με συγκινούσε. Ο λεπτός τρόπος με τον οποίο κινούταν από τη ζοφερή του καθημερινότητα μέχρι τη στιγμή της δράσης του ως υπερήρωα, με δίδαξαν και εμένα μερικά σπουδαία μαθήματα ζωής, τα οποία και προσπάθησα να συγκεντρώσω σε ένα κείμενο.

 • Ακόμα και αν είσαι υπερήρωας, επέλεξε στη ζωή σου να κάνεις το καλό

  Ακόμα και αν έχεις τη δύναμη να προξενήσεις κακό, ακόμα και αν μπορείς να υπερισχύσεις των άλλων σε φυσική δύναμη, είναι δείγμα σπουδαίου και ανιδιοτελούς ανθρώπους να συνεχίζεις να επιλέγεις το καλό, να μάχεσαι εναντίον της αδικίας και του κακού.

 • Η μεγάλη δύναμη φέρνει και μεγάλη ευθύνη

  Είσαι υπεύθυνος της δύναμής σου και για αυτό πρέπει να μην επωφελείσαι από αυτή και να μην της επιτρέπεις να σε εξουσιάζει απλά και μόνο για να αισθάνεσαι κάτι ανώτερο από τους υπόλοιπους.

 • Όση δύναμη και να έχεις, έχει πάντοτε ανάγκη την αγάπη και τη φιλία

  Όσο υπερήρωας και να είσαι, υπάρχει πάντα μία θέση μέσα στην καρδιά σου για την αγάπη και το δικαίωμά σου να έχεις μία ευκαιρία σε αυτή. Για την ανάγκη σου να έχεις φίλους και να προσπαθήσεις και εσύ να τους συγχωρέσεις αλλά και εκείνοι εσένα.

 • Αν είσαι δίκαιος, πάντοτε θα σε πολεμούν

  Αν είσαι δίκαιος, θα αποκτήσεις πολλούς εχθρούς στη ζωή αυτή, αργά ή γρήγορα. Πολλοί θα μισήσουν αυτό που είσαι και θα προσπαθήσουν ακόμα και να σε σβήσουν από το χάρτη, να διαγράψουν την ίδια την ύπαρξή σου, αλλά στο τέλος πάντοτε εσύ θα κερδίζεις για ο νόμος δικαιοσύνης της ζωής πάντοτε θα επικρατεί στο τέλος.

 • Μην εγκαταλείπεις ποτέ τη μάχη σου σε αυτή τη ζωή

  Πάντοτε θα έρχονται στραβές μέρες, στιγμές που θα διαπιστώνεις την αδικία να θεριεύει και να κυριαρχεί στον κόσμο, στιγμές που όλα θα σε τρελαίνουν και θα σου μοιάζουν δυσνόητα. Μη σταματήσεις όμως ποτέ να παλεύεις και να πιστεύεις στο καλύτερο αύριο, αυτό αξίζει.

Πηγή Πρώτης Δημοσίευσης:matobookalo.com

Recommended For You