Πάτρα: Εντολή της ανακρίτριας να ανοιχτεί ο τάφος της Τζωρτζίνας για να πάρουν το tablet

Εντολή να ανοιχτεί ο τάφος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη και να αφαιρεθεί το tablet του παιδιου, έδωσε η 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.

Το tablet αφού ανασχεθεί, θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Το tablet το είχε τοποθετήσει στον τάφο της Τζωρτζίνας η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία σύμφωνα με όσα έχει υποστηρίξει ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης τοποθετούσε στους τάφους των τριών κοριτσιών αγαπημένα τους αντικείμενα.

Άμεσα η εντολή της ανακρίτριας θα εκτελεστεί από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες θα προχωρήσουν στο άνοιγμα του τάφου και την αφαίρεση του tablet, το οποίο θα διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας και την πλήρη διερεύνηση της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζινας που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Η εξήγηση της Ρούλας Πισπιρίγκου για το tablet που έβαλε στον τάφο της Τζωρτζίνας
Να σημειωθεί ότι η αποκάλυψη ότι το παιδί ετάφη με το tablet έγινε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη την περασμένη Παρασκευή και επιβεβαιώθηκε αρχικά από το γραφείο τελετών αλλά αργότερα και από τους δύο γονείς. Με διαφορετικό τόνο και ύφος φυσικά.

Η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου δια του συνηγόρου της μητέρας Οθωνα Παπαδόπουλου υποστηρίζει ότι ο μόνος λόγος που το tablet τοποθετήθηκε στον τάφο του παιδιού ήταν ότι η μητέρα με κάθε παιδί έβαζε το αγαπημένο του αντικείμενο. Μάλιστα, ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου ειρωνεύτηκε, αμφισβητώντας ότι σε αυτό θα μπορούσαν να βρεθούν κρίσιμα στοιχεία. «Θα είχε ένα ενδιαφέρον να ελεγχθεί, γιατί έχει μέσα κινούμενα σχέδια και εκπομπές που παρακολουθούσε το μωρό. Περνούσε πολλές ώρες την ημέρα με το αντικείμενο αυτό και έτσι προέκυψε η απόφαση, να το τοποθετήσουν για να το έχει μαζί της», είχε πει χαρακτηριστικά.

«Μας προκαλεί εντύπωση», λέει και η πλευρά του πατέρα Μάνου Δασκαλάκη
O δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, πάλι, πριν δύο ημέρες, εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, όταν ο πατέρας είχε διαχωρήσει πλήρως τη θέση του από την Πισπιρίγκου ανέφερε ότι και σε αυτούς προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το παιδί ετάφη μαζί με το tablet του. «Εμείς γνωστοποιήσαμε στην ανακρίτρια ότι το παιδί ετάφη μαζί με το tablet, ήταν μια επιθυμία της κατηγορουμένης και μαζί με τα άλλα δύο παιδάκια να ταφεί κάτι προσωπικό. Στην Τζωρτζίνα ζήτησε να θαφτεί και το tablet, κάτι που προκαλεί εντύπωση», είπε χαρακτηριστικά.

{https://www.iefimerida.gr/}

Recommended For You